Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

Aromaterapie

Aromaterapie

Aromaterapie a esenciální oleje

Aromaterapie

Aromaterapie tady je s námi snad již od počátku věků. Dřív, než existoval farmaceutický průmysl a ještě mnohem dále, si lidé uměli pomoci přírodou. Příroda je mocná. Lidé přišli na to, že bylinky a jejich vůně umí mnoho, že dokáží pomoci při zdravotních potížích a pozitivně ovlivňují i mysl. Už název sám „aroma – terapie“ o sobě vypovídá, že se jedná o terapii či jakousi alternativní léčbu pomocí vůně. Vůně dokáže pozitivně ovlivnit nejen naše tělo, ale i naši psychiku, naše duševní já, naši mysl. V rámci aromaterapie se bavíme pouze o vůních přírodních. Ty, které získáváme z rostlin.

Kde se bere přírodní AROMA?

Jak už napovídá sám název, přírodní aroma získáme z přírody, z rostlin. Získává se z různých částí rostlin, z květů, listů, kůry, oddenků či jehličí podle toho, o jakou rostlinu jde. V rostlinách se přírodní aroma vyskytuje v podobě směsí mnoha chemických složek, které souhrnně nazýváme silice. Tyto silice obsahují velké množství antioxidantů, antibakteriálních a jiných látek. A je známo, že jsou silice pro rostliny prospěšné složky, které dokáží blahodárně působit také na člověka. Silice je spíše botanický název, který není běžně známý a užívaný. V běžném jazyce nazýváme získanou těkavou aromatickou látku (silici) esenciální či éterický olej.

Silice lze získat extrakcí, a to buď louhováním do vhodného rozpouštědla, lisováním nebo destilací vodní parou.

Esenciální oleje

Esenciální olej lze získat extrakcí, a to buď louhováním do vhodného rozpouštědla, lisováním nebo destilací vodní parou. Jejich aromaterapeutické využití je široké a každý esenciální olej má jiné účinky. Používají se například ke stimulaci či naopak uklidnění nervového systému, mohou pomoci v boji proti infekcím, podporují hojení, zvyšují imunitu, mohou zlepšovat trávení i zmírňovat bolest a mnoho dalších. Pro jejich účinek je můžeme inhalovat nebo vstřebat přes pokožku. Nesmíme však zapomenout, že pro svou vysokou koncentraci se při aplikaci na pokožku používají zásadně jen zředěné, zpravidla v rostlinném tuku. Je jen pár výjimek, které lze použít nezředěné. Ovšem to už chce odbornou znalost aromaterapeuta.

Péče o pokožku aromaterapií

Péče o pokožku aromaterapií je velice příjemná a účinná záležitost. Asi nejznamnější způsob je aromaterapeutická relaxační masáž. Ale pozor, ve spoustě masážních centrech a wellness se často používá jednodruhový masážní olej či syntetický voňavý olej. V tom případě se nejedná o aromaterapii, ale o příjemnou relaxační masáž. Je v tom rozdíl. Pravý aromaterapeutický tělový olej je směsí rostlinného tuku (nosného oleje či olejů) a esenciálního oleje/ů (bez přidaných syntetických vůní). Péče o pokožku pravým aromaterapeutickým tělovým olejem nemusí být jen příjemná aromaterapeutická relaxační masáž, ale může krásně posloužit i na běžnou denní péči o pokožku. Už jste vyzkoušeli probudit svoje tělo i smysly s tělovým olejem POVZBUZENÍ s lemongrass či naopak uvolnit se s tělovým olejem UVOLNĚNÍ s meduňkou? V momentě, kdy aplikujeme tělový olej na pokožku, aromaterapie působí v obou rovinách. Inhalace i vstřebávání přes pokožku. Hýčkejte se a svoji pokožku!

Zpět do obchodu