Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

Levandule, kdo by ji neznal

 

Levandule, kdo by ji neznal

Levandule

Historie levandule

Už ve starověkém Řecku znali tuto fialovou krásku a její léčebné účinky. A dnes je ještě známější, zná ji celý svět. Aromatická, léčivá, tradiční i okrasná, to jsou hlavní poznávací znaky levandule. Levandule se řadí mezi nejoblíbenější a nejpoužívanější esenciální olej na světě. Má velmi široké využití. Její sladkou vůni je těžké si nezamilovat.

Lidově se levanduli také říká dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát. Levandule jsou obvykle polokeře či keříky, někdy též vytrvalé byliny s dřevnatícími bázemi a kvetou fialovým, bílým nebo růžovým květem. Její využití nejdeme nejen v kosmetice, aromaterapii, ale i v gastronomii. Esenciální olej se získává destilací květů a listů trsovitého polokeře cca 50 centimetrů vysokého. Druhů levandulí je hned několik desítek. Levandule se řadí mezi rod rostlin patřící do čeledě hluchavkovitých (Lamiaceae), obsahující 20–40 druhů.

Nejznámější je Levandule lékařská neboli úzkolistá (Lavandula officinalis), dalšími jsou Levandule zubatá (Lavandula dentata), Levandule korunkatá (Lavandula stoechas) a mnoho dalších.

Proto nesmí tento malý zázrak přírody chybět i v našich řadách aromaterapeutických olejů Santai. Její hlubokou omamnou vůni si zamilujete a její účinek si zamiluje vaše pokožka. Vybrali jsme pro vás levanduli lékařskou, která přirozeně roste v Provence ve Francii.

Levandule lékařská

Levandule lékařská obsahuje silice, kumariny, flavonoidy a kyselinu rozmarýnovou, která je známá pro své antibakteriální, antiseptické a antivirové účinky. Levandulová silice neutralizuje pachy. Mezi další významné účinky levandule patří, že je také silně protizánětlivá, repelentní, má blahodárné účinky na dýchací cesty, prospívá každému typu pleti, urychluje regeneraci kožních buněk a tím může být považován za látku omlazující pleť i pokožku, pomáhá při hojení…Na psychiku působí svými uklidňujícími a uvolňujícími vlastnostmi, pomáhá k celkové duševní harmonii. (Ale pozor, snižuje krevní tlak). A mohli bychom výčtem kladných účinků pokračovat, ale lepší variantou bude, když ji rovnou vyzkoušíte na vlastní kůži.

 

Zpět do obchodu