Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

PLEŤOVÉ TONIKUM

pletove-tonikum

Pleťové tonikum

Ano nebo ne? Za Santai jednoznačně ANO!

Pleťové tonikum je důležitou součástí péče o pleť a přináší hned několik benefitů pro vaši pokožku. Zde jsou některé hlavní důvody, proč byste měli zahrnout pleťové tonikum do své každodenní péče o pleť:

  • Vyčištění pleti. Pleťové tonikum pomáhá odstranit zbytky nečistot, olejů a make-upu, které mohou zůstat na pokožce po očištění obličeje. To je zvláště důležité pro prevenci ucpaných pórů a vzniku akné.
  • Obnovení pH rovnováhy. Některá čisticí mýdla mohou narušit přirozenou pH rovnováhu pleti. Pleťové tonikum pomáhá obnovit pH rovnováhu, což je klíčové pro zdraví a správnou funkci pokožky.
  • Zlepšení vstřebávání hydratačních produktů. Používání tonika před aplikací hydratačních krémů, pleťových olejů nebo séra může zvýšit schopnost pokožky absorbovat tyto produkty. To umožňuje lepší hydrataci a využití účinných látek obsažených v dalších produktech.
  • Stmelení pórů. Mnoho tonik obsahuje adstringentní látky, které pomáhají stmelit póry. To může snížit jejich viditelnost a předejít tvorbě černých teček.
  • Uklidnění a osvěžení pokožky. Pleťová tonika často obsahují složky, které mají osvěžující a uklidňující účinky na pokožku. To může být příjemný způsob, jak dodat pokožce energii a vitalitu.
  • Podpora kolagenu a elastinu. Některá tonika obsahují složky, které podporují tvorbu kolagenu a elastinu, což jsou látky důležité pro pevnost a pružnost pokožky.
  • Boj proti volným radikálům. Antioxidanty obsažené v některých tonikách mohou pomoci chránit pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály, což může vést k předčasnému stárnutí.

Šalvěj nebo heřmánek

Používání pleťového tonika by mělo být založeno na každodenní pravidelnosti péče o pleť ráno i večer, a to v souladu s vaším typem pleti a individuálními potřebami. Je však důležité vybírat tonika bez agresivních složek a přizpůsobit péči o pleť svým konkrétním potřebám.

Santai vám přináší pleťová tonika na bázi květinových hydrolátů. Pleťová tonika na bázi květinových hydrolátů, šalvěje a heřmánku, nabízejí mnoho výhod pro péči o pleť. Zde jsou některé důvody a rozdíly, proč byste si měli vybrat právě tyto hydroláty:

  1. Šalvějový hydrolát, pleťové tonikum z šalvěje muškátové

    • Pro mastnou pleť: Šalvějový hydrolát má adstringentní a regulující účinky, což z něj činí ideální volbu pro pleť náchylnou k nadměrnému mazu. Pomáhá snižovat lesk a zároveň udržuje rovnováhu přirozených olejů pleti.

    • Pro problematickou pleť: Díky svým protizánětlivým a antibakteriálním vlastnostem může šalvějový hydrolát pomoci při léčbě akné a redukovat podráždění.

    • Pro smíšenou pleť: Šalvějový hydrolát může být prospěšný i pro ty, kteří mají smíšený typ pleti, protože pomáhá udržovat rovnováhu mezi mastnými a suchými oblastmi.

  2. Heřmánkový hydrolát, pleťové tonikum z heřmánku pravého

    • Pro citlivou pleť: Heřmánkový hydrolát je známý svými uspokojujícími a protizánětlivými vlastnostmi, což z něj činí skvělou volbu pro citlivou pleť. Může pomoci redukovat podráždění a zarudnutí.

    • Pro suchou pleť: Díky svým hydratačním vlastnostem může heřmánkový hydrolát přispět k hydrataci suché pleti a zlepšit její celkovou texturu.

    • Pro péči o pokožku kolem očí: Heřmánkový hydrolát může být šetrný k citlivé pokožce kolem očí, pomáhající redukovat otoky a upokojující podráždění.

Obecně platí, že při výběru pleťového tonika je důležité vzít v úvahu svůj typ pleti a individuální potřeby. Je vhodné provést testování na malé části pokožky, aby se předešlo případným alergickým reakcím. Používání květinových hydrolátů šalvěje nebo heřmánku může být příjemným a přírodním způsobem, jak pečovat o pleť a udržet ji zdravou a vyváženou.

 

#pecekterabavi

Zpět do obchodu