Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

PODZIMNÍ RELAXACE,SAUNOVÁNÍ A PÉČE O POKOŽKU

Podzimni-relaxace-saunovani-a-pece-o-pokozku

Podzimní relaxace, saunování a péče o pokožku

Podzim je časem, kdy se příroda postupně začíná připravovat na zimu. Listí mění barvy a opadává, teploty klesají a dny se krátí. Tento přechodný období však může být pro nás také dobou relaxace a péče o naše tělo, zejména pokud využijeme saunování jako součást našeho podzimního rituálu. Již dříve  jsme si přiblížili benefity saunování ke krásné pokožce.

Sauna jako způsob relaxace

Saunování je tradičním způsobem relaxace, který má mnoho pozitivních účinků na tělo i mysl. V podzimním období je saunování zvláště příjemné, protože nám pomáhá překonat chladné a vlhké počasí. Jaké jsou některé z výhod saunování?

  • Zlepšení cirkulace krve: Při saunování se naše krevní cévy rozšiřují, což zlepšuje průtok krve a zvyšuje kyslíkový přísun do tkání. To může pomoci zvýšit energii a zlepšit celkovou pohodu.

  • Očištění pokožky: Při saunování se otevřou póry v kůži, což umožňuje efektivnější odstranění toxinů a nečistot. Po sauně se budete cítit osvěženi a vaše pokožka bude zářit.

  • Uvolnění svalů: Sauna může pomoci uvolnit napětí v svalstvu, což je zvláště užitečné po náročném dni nebo fyzické aktivitě.

  • Zlepšení spánku: Pravidelné saunování může pomoci zlepšit kvalitu spánku. Teplotní rozdíl mezi saunou a následným ochlazením v bazénu nebo studeném sprchovém koutě může nastartovat proces usínání.

Péče o pokožku v podzimním období

Podzimní chlad a suchý vzduch mohou být náročné pro naši pokožku. Je důležité věnovat pozornost péči o pokožku, abychom ji udrželi zdravou a hydratovanou. Zde je několik tipů, jak si pokožku péčí o pokožku vychutnat:

  • Použijte hydratační krémy, tělová másla a oleje: V suchém podzimním počasí je důležité používat hydratační krémy a oleje, abyste udrželi pokožku hydratovanou. Volte přírodní produkty s obsahem hydratačních složek, jako je například hyaluronová kyselina. U olejů volíme oleje vhodné podle typu pokožky. Santai oleje a tělová másla nám pomáhají hydrataci uzamknout v pokožce. Ideální čas pro jejich aplikaci je právě třeba po saunování.

  • Ochrana před UV zářením: I v podzimním období je důležité chránit pokožku před škodlivými UV paprsky. Používejte opalovací krém s UV filtrem, i když slunce nezáří tak intenzivně jako v létě.

  • Chraňte se před chladným počasím: Chladné počasí může vysušovat pokožku. Nosíte-li rukavice a šály, ochráníte ruce a krk před nepříznivými vlivy počasí. Nezapomínejte na svoje rty! Santai vám nabízí péči o rty svěží mentol nebo sladký pomeranč.

  • Důkladné čištění: Při péči o pokožku si dejte pozor na čištění. Používejte jemné čisticí prostředky a vyhněte se přílišnému častému mytí, což může způsobit vysušení kůže.

  • Zdravá strava a pitný režim: Strava hraje také klíčovou roli v péči o pokožku. Konzumace potravin bohatých na vitamíny a minerály, stejně jako dostatečné pití vody, pomáhá udržovat zdravou pokožku.

Podzim je ideálním obdobím pro relaxaci a péči o pokožku. Saunování nabízí mnoho výhod pro tělo i mysl, a péče o pokožku vám pomůže udržet ji zdravou a hydratovanou i v náročném podzimním počasí. Takže si udělejte čas na saunu, a nezapomeňte dopřát své pokožce potřebnou péči.

Zde však malé upozornění. Přímo po saunování bychom se měli opláchnout pouze vodou. Vynechte mýdla, sprchové gely atd. Tělo, tedy i pokožka se po saunování ještě nějaký čas detoxikuje. Vyčkejte alespoň 3 hod. než pokožce dopřejete následnou péči. Vaše tělo vám poděkuje, že jste mu věnovali péči a relaxaci, kterou si zaslouží.

Zpět do obchodu