Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

Tekuté zlato přírody!

Tekuté zlato přírody

Tekuté zlato přírody

Aromaterapie

Mohou ve vás vyvolávat otazníky slovo aromaterapie či aromaterapeutický. Možná si tato slova spojíte s esoterikou, která je vám vzdálená a které nerozumíte nebo si možná představíte nějakou aromalampu, která se plní aroma olejem nebo možná ani nevíte, co si máte představit.

Je pravdou, že existují a použivají se esenciální (aroma) oleje i do aromalamp, ale ty, pokud používáte čistě přírodní esenciální oleje, „léčí“ přes čich a nachází se v jiné koncentraci. Často se setkáte u aromalamp spíše s aroma oleji syntetickými tzv. vonnými oleji. Tyto oleje byly chemicky upraveny a jejich hodnota pro vás, kromě toho, že hezky voní, je nulová. V případě, že použijete čistě přírodní esenciální olej do aromalampy, prospějete svému tělu pomocí čichu. Ale to jsme malinko někde jinde. Pojďme se však přesunout na náš další smysl, hmat respektive kůži.

Aromaterapie má mnoho podob. Aroma = esence či vůně, terapie = způsob léčení. Překladem by se dalo říct , že je to „voňavá léčba“. Vcelku příjemné slovní spojení. Nyní se budeme bavit o voňavé léčbě přes pokožku. Pokožka je náš největší orgán na těle a to, jak se o ni staráme, má velký vliv na to, jak vypadáme a jak se cítíme.

Aromaterapie a péče o pokožku

Tělové aromaterapeutické oleje je spojení nebo spíš souhra rostlinných bio olejů, které vytváří voňavou léčbu pro pokožku i mysl. Bio olejů nosných a esenciálních. Nosné oleje tvoří základ tělového oleje, ale už i vlastnosti a účinky těchto nosných olejů, jsou velmi hodnotné a přínosné pro naši kůži. Pak tu máme ještě oleje esenciální, které dávají tělovému oleji přidanou hodnotu a jsou pro nás, naši kůži, ještě hodnotnější, přínosnější, léčivé.

Esenciální oleje

Ve zkratce, kde se vzaly esenciální oleje? Rostliny, keře i stromy mají ve svých květech, listech, kořenech, semenech, kůře či smůle uloženy vonné látky ve formě kapiček. Zkrátka voní proto, že obsahují těkavé aromatické látky – vůně, které uvolňují do okolního prostředí. Tyto vonné látky nazývané éterické oleje nebo silice slouží rostlině k zajištění jejího rozšíření a k navázání kontaktu s okolím. Obsahují její typické rysy, jsou podstatou a duší rostliny.

Zkuste použít pro svoji pokožku aromaterapeutický tělový olej a uvidíte, ucítíte sami. Je vhodný na příjemnou relaxační masáž, či běžnou péči o pokožku po umytí nebo jako skvělý doplněk po saunování, kdy tak podtrhne zážitek. Olej může být i pomocníkem pro vaši pleť při odlíčení, kdy spolu s trochou vody na odličovacím tamponku, skvěle odlíčí make-up a nečistoty. V neposlední řadě můžete pár kapek také přidat do své koupele. Využití je mnoho, stačí si vybrat.

Když čtete tento řádek, jistě už se nebojíte slova aromaterapeutický jako možná dříve. A nemějte strach ani z mastnoty oleje. Vybírejte olej podle typu pokožky. A pokud budete mít pokožku mírně navhlčenou, olej nezanechává mastný film. Mastný film zanechávají především oleje syntetické či oleje, které byly získány levnějším způsobem a hodnotné látky olejů tak byly poškozeny či zničeny nebo v případě, že nanášíte tělový olej na suchou pokožku. Olej totiž neobsahuje vodu, tedy není hydratační. Olej s trochou vody působí na pokožku tak, že si udrží více vlhkosti, dodává živiny a hlavně vitamíny, které jsou rozpustné jen v oleji. Může podpořit tvorbu kolagenu, vyhlazovat vrásky a nezpůsobuje komedony.

Malý tip! Nastartujte se na nový den tím správným krokem a zařaďtě k rannímu rituálu použití tělového oleje s lemongrass po ranní sprše. Ten rozdíl pocítíte!

Zpět do obchodu