Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

ACAI - AMAZONSKÉ TAJEMSTVÍ ZDRAVÍ A KRÁSY

Açaí - amazonské tajemství zdraví a krásy

Açaí - amazonské tajemství zdraví a krásy

Superzdravá potravina, kosmetický zázrak a exotické osvěžení - to je amazonské ovoce açaí!

Bobule açaí (v portugalštině čteno jako "asaí") jsou tmavě fialové plody vysoké palmy. Ovoce pocházející z Amazonie je základní potravinou a drahocenným pokladem domorodých obyvatel pralesů. Indiánská legenda vypráví o zlých časech nedostatku, který vedl náčelníka ke krutému opatření. Každé novorozené dítě mělo být připraveno o život, dokud se nenajde nový zdroj potravy pro rozrůstající se kmen. Jednu zoufalou matku zahnal žal až do hlubin džungle. Když ji na druhý den našli, objímala palmu plodící sladké a výživné bobule. Kmen tak byl od dalšího utrpení zachráněn a zázračné ovoce objeveno.

Na severu Brazílie açaí dosud tvoří důležitou součást jídelníčku obyvatel regionu. Pro svou výživovou hodnotu a osvěžující chuť si ale získalo celou zemi a postupně dobývá svět. Plody se ovšem rychle kazí a tak se ovoce zpracovává do různých produktů. V Brazílii je nejoblíbenější mražené pyré, které se dosladí a podává s ovocem a müsli jako dezert nebo vydatná svačinka.

Açaí pro zdraví

Mnozí považují plody açaí za superpotravinu a není se čemu divit. Ovoce obsahuje kromě vysokého podílu bílkovin a vlákniny téměř celou škálu vitamínů (A, B, C, E)  a mnoho minerálů (vápník, fosfor, zinek a železo). Plody açaí obsahují dokonce omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny, které se podílí na snižování škodlivého LDL cholesterolu. V bobulích açaí najdeme takzvané antokyany, druh antioxidantů, díky kterým mají plody svou tmavě fialovou barvu. Tato látka pomáhá odstraňovat z těla odumřelé buňky a zlepšuje tak mimo jiné vzhled pokožky. Dalším silným antioxidantem je resveratrol, který pomáhá snižovat krevní tlak, chrání mozkové buňky a udržuje optimální hladinu krevního cukru.

Açaí pro krásu

Amazonské ovoce se také čím dál tím víc prosazuje v kosmetice. I pro pokožku je totiž açaí nutriční bombou. V každodenním boji s nečistotami, toxiny, bakteriemi a stresem, naše pleť takovou pomoc určitě ocení. Jak již bylo řečeno, plody açaí obsahují mimo jiné vitamíny E a C, které chrání pokožku před volnými radikály a podporují tvorbu kolagenu. Kolagen - důležitou bílkovinu, která dodává pokožce jemnost a pružnost - doplňuje také v açaí obsažený bioflavonoid rutin. Laboratorní studie naznačují, že výtažky z açaí mohou pleť také přirozeně chránit proti škodlivým účinkům slunečního záření a zabraňovat tak předčasnému stárnutí pleti. V neposlední řadě má açaí vysoký obsah esenciálních mastných kyselin.

Olej acai berry

Pro kosmetické účely se využívá olej z plodů açaí, který je skvělým spojencem zejména pro suchou a citlivou pleť. Mezi nejvýraznější účinky oleje z açaí patří prevence stárnutí pleti, redukce vrásek a drobných jizviček a hluboká regenerace a podpora hydratace pokožky. Tento olej dokáže zmírnit problémy ekzematické pokožky. Svou schopností hojit popraskanou a vysušenou pleť se açaí vyrovnává kakaovému nebo bambuckému máslu.

Neváhejte vyzkoušet zázračné účinky açaí v top produktu z naší nabídky - Beauty pleťovém séru a odhalte amazonské tajemství krásy!

 

Zdroje:

istoe.com.br/os-beneficios-do-acai-para-uma-pele-mais-jovem/

mundoeducacao.uol.com.br/biologia/acai.htm

www.bbc.com/portuguese/vert-tra-47260624

www.brainmarket.cz/nase-novinky/recepty-s-acai/

drluizporto.com.br/beneficio-do-acai-para-a-pele/

Zpět do obchodu