Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

MALINOVÝ OLEJ

Malinový olej 

O malinovém oleji jsme vám něco málo již psali dříve v článku "Péče o mastnou pleť".

Nejsme daleko od pravdy, když napíšeme, že malinový olej je tekutý elixír a v péči o pokožku toho dokáže hodně. Jak se vlastně malinový olej z malin získává?

Produkce malinového oleje

Malinový olej se získává z malinových bobulí extrakcí, metodou lisováním za studena. Takový olej nazýváme lisovaný za studena. Při extrakci se rozdrcené malinové bobule zahřívají a pak se stlačují a lisují, aby se z nich olej dostal. Tento olej se následně filtruje a čistí, aby se odstranily nečistoty. Výsledný olej má malinovou, lehce zemitou vůni a je velmi bohatý na vitamíny, antioxidanty, esenciální mastné kyseliny a další prospěšné látky.

Jistě znáte i oleje získávané rafinací. Pozor ale na tyto  oleje při péči o pokožku. Olej lisovaný za studena má několik výhod oproti rafinovanému oleji. Má vyšší nutriční hodnotu, je obvykle bohatší na vitamíny a stopové prvky, stejně jako na důležité antioxidanty a nenasycené tuky. Oleje lisované za studena obvykle mají silnější, výraznější chuť než rafinované oleje.

Benefity malinového oleje

Malinový olej je bezpochyby pro péči o pokožku skvělou volbou. Tento olej je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které jsou důležité pro udržení zdravé pokožky. Malinový olej má také vysokou koncentraci vitamínu E, známý antioxidant, který pomáhá bojovat proti volným radikálům a tím chrání pokožku před jejím poškozením. Navíc, malinový olej je bohatý na karotenoidy, což jsou silné antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými UV paprsky. Může také pomoci obnovit rovnováhu pokožky, a to tím, že udržuje její přirozené pH. Malinový olej je také známý pro své schopnosti zmírnění záně, což je užitečné pro ty, kteří trpí atopickým ekzémem nebo jinými kožním onemocněním. A navíc je vhodný pro všechny typy pokožky.

Shrnutím o malinovém oleji

Proč používat malinový olej v péči o pleť?
Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně mastné i citlivé. Pokožku umí zklidnit, regenerovat i chránit před škodlivými vlivy.

Opravdu je malinový olej vhodný i pro mastnější či problematickou pleť?
Mastnější a aknózní pleť produkuje vyšší míru kožního mazu, který je převážně tvořen kyselinou olejovou. Proto je vhodné používat na takovou pleť pleťové oleje, které dokáží vyrovnat poměr mastných kyselin a vybírat tak oleje s vyšším obsahem kyseliny linolové. Náš malinový olej obsahuje kyseliny linolové 43 – 62 %. Stupeň komedogenity 0-1, tedy neucpává pory.

Jaké jsou jeho benefity?
Je bohatý na antioxidanty, vitamín E, či karotenoidy, díky kterým zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky. Přirozeně obsahuje SPF: absorbuje část UVA a UVB záření, díky čemuž zabezpečuje částečnou ochranu pro slunečnímu záření.

Jaká je správná aplikace oleje?
Olej sám o sobě neobsahuje vodu. Aby se mohl na pokožku dobře navázat, je potřeba jej aplikovat na vlhkou pokožku. Použít můžeme vodu kohoutkovou, ideálně však květovou. Přidat si jej taky můžete do svého oblíbeného krému.

Jak dlouho olejíček vydrží?
Pro péči o pleť vám stačí opravdu jen pár kapek.
Aby Vám vydržel olejíček co nejdéle, je důležité jeho správné skladování a to, při stabilní pokojové teplotě do 25°C na suchém a tmavém místě. Nevystavujte jej slunci či vysokým teplotám. Po použití jej vždy dobře uzavřete.

 

Tak co, přesvědčily vás fakta o malinovém oleji? Objevte malinovou sílu od SANTAI.

 

 

Zpět do obchodu