Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

NOVÝ ROK A PŘEDSEVZETÍ

předsevzetí

Máte to taky tak, že nový rok vnímáte jako novou příležitost pro nový start? 1. ledna si stoupnete na startovací čáru a v mnoha věcech žačínáte znovu. K tomu dobře slouží předsevzetí. Kde se vzala vlastně symbolika předsevzetí?

Historie předsevzetí

Idea předsevzetí sahá až do starověkého Řecka, kde bylo předsevzetí považováno za základní závazek člověka vůči nadpřirozeným silám. Předsevzetí byly často spojeny se slavnostními obřady a rituály, kdy byly přinášeny oběti bohům. Oběti mohly být jídlo, víno, zlato, stříbro nebo dokonce lidské životy. V Římě byla předsevzetí často používána jako prostředek k uznání konkrétního člověka nebo skupiny lidí. Například v roce 49 př.n.l. byl Julius Caesar oslaven slavnostním předsevzetím. Na křesťanské předsevzetí se odkazuje v Bibli. Ve Skutcích apoštolů se například mluví o tom, jak se Kornéliův domov stal místem, kde se slavnostním předsevzetím vyjadřovala víra v Ježíše. V pozdním středověku a raném novověku se předsevzetí stalo oblíbeným způsobem, jak se vyjádřit konkrétním cílům a snům. Například v roce 1615 se slavnostním předsevzetím vyjádřila Maria de' Medici vděčnost za narození syna, krále Ludvíka XIII. Během posledních několika desetiletí se předsevzetí stala oblíbenou tradicí, která lidem umožňuje vyjádřit své cíle a přání na Nový rok.

Smysl předsevzetí

Novoroční předsevzetí jsou víceméně symbolickým způsobem. Předsevzetí mohou mít ale obrovský vliv na naše životy. Mohou nám pomoci dosáhnout cílů, které jsme si stanovili, a umožní nám třeba i dosáhnout našich snů. Předsevzetí také umožňují, abychom byli k sobě upřímní a motivovali se navzájem. Pokud se do něčeho zavazujeme, můžeme se zavázat k tomu, že budeme trvale pracovat na dosažení našich cílů. Předsevzetí může také poskytnout pocit uspokojení z osobního úspěchu. Když dosáhneme našich cílů, cítíme se motivovaní a schopní dosáhnout ještě více. Vzhledem k tomu, že předsevzetí jsou důležitá pro dosahování našich cílů, je důležité je pečlivě vybírat a vytvářet. Měli bychom se zaměřit na to, co je pro nás nejdůležitější, a vytvářet si cíle, které jsou realistické a dosažitelné. Jen tak můžeme být úspěšní v dosažení našich předsevzetí.

Dávali jste si letos nějaké předsevzetí?

Předsevzetí a péče o pokožku

Novým předsevzetím může být i začít s péčí o pokožku. Je to největší orgán našeho těla a má důležitou roli v udržování našeho zdraví a krásy. Péče o pokožku začíná dostatkem spánku. Díky dostatečnému spánku se naše tělo obnovuje, aby mohlo bojovat proti stresu a volným radikálům. Dále je důležité používat kvalitní produkty pro péči o pokožku, které obsahují živiny, vitamíny a antioxidanty, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a zdravou. Důležitým faktorem je, abyste si dali pozor na to, co s pokožkou děláte. Například, pravidelná exfoliace pomůže odstranit odumřelé buňky pokožky, ale příliš častá může poškodit pokožku. Platí zde zlaté pravidlo všeho tak akorát. Také je důležité používat kvalitní kmy, které mají vysokou ochranu proti slunci a chrání pokožku před škodlivými UV zářeními. Kromě toho je důležité používat pravidelnou péči o pleťové masky. Masky obsahující vitamíny, minerály a antioxidanty mohou pomoci obnovit pokožku a udržovat ji mladou a zdravou. Také je dobré používat přípravky na bázi rostlin, které jsou bohaté na vitamíny a minerály, aby se udržela hydratace pokožky.

Věříme, že péče o pokožku by měla být součástí každodenního životního stylu. Je důležité zajistit, aby naše pokožka byla zdravá a hydratovaná, aby vypadala mladistvě a svěží. Začněte s péčí o pokožkještě dness a uvidíte, jaký rozdíl to přinese ve vašem zdraví a životním stylu.

Navštivte náš e-shop a objevte péči, která bude bavit nejen Vaši pokožku, ale i mysl.

 

Zpět do obchodu