Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

HYDRATACE POKOŽKY

hydratace pokožky

Udržet zdravou a krásnou pleť není vždy snadné. Chce to vůli a disciplínu, pokud zrovna nejste nositeli zázračných genů. Abyste toho dosáhli a udrželi svou pleť zdravou a krásnou, nabízí se zde několik účinných kroků.

Nejdůležitějším krokem je dostatečná hydratace. Ptáte se proč?

Hydratace pokožky je velmi důležitá, protože pomáhá udržet pokožku svěží, pružnou a zdravou. Hydratace chrání pokožku před jejím poškozením způsobeným slunečním zářením, znečištěním a napomáhá obnově buněk.  Také pomáhá snížit výskyt vrásek, zpomaluje stárnutí pokožky. Jak můžeme dát naší pokožce napít?

HYDRATAČNÍ PÉČE

Voda. Dodržujme pitný režim, slyšíme dnes a denně. A není to jen planá fráze. Bez vody není život. Jak ale dodat vodu pokožce? Hydratačními produkty. Používání kvalitní péče s vysokým obsahem hydratačních složek je důležité pro udržení optimálního stavu vaší pokožky. Jakou hydratační péči máme na mysli? Oleje, hydratační séra, hydratační masky a hydratační kmy. Tyto produkty pomáhají udržovat správnou rovnováhu vody a lipidů ve vaší pleti, aby byla správně hydratovaná a zároveň se vyhnula podráždění.

Oleje. Možná se divíte, že u hydratace zmiňujeme zrovna oleje. Oleje mají u hydratace pokožky také své zastoupení. Kdo je znalý, ví, že oleje sice neobsahují vodu a jejich účinky nejsou a nemohou být v pravém slova smyslu hydratační. Oleje ale obsahují esenciální mastné kyseliny, které pomáhají udržovat vlhkost pokožky, zabraňují úniku vody v pokožce. Oleje je vhodné kombinovat s hydratačními produkty.

Pro doplnění hydratace pokožce, je namístě zvolit produkty určené přímo na hydrataci. Například hydratační séra, která jsou obzvláště účinná pro hydrataci suché, dehydrované pleti. Hydratační sérum obvykle obsahuje vysokou koncentraci aktivních složek, jako jsou kyselina hyaluronová, ceramidy, antioxidanty, peptidy, minerály, vitamíny, glycerin a další hydratační látky. Tyto látky dodávají vláhu a pomáhají udržet vlhkost v pleti, zabránit ztrátě vody, zmírnit nepříjemné příznaky, jako je suchost a podráždění, a chránit pokožku před škodlivými účinky volných radikálů. Hydratační masky, které jsou obzvláště užitečné pro citlivou pokožku, protože dodávají pokožce okamžité hydratační účinky a zároveň pomáhají zklidnit zanícenou pokožku. Či hydratační kmy, které jsou bohaté na hydratační složky a jsou vhodné pro všechny typy pleti.

Rozdíl mezi těmito hydratačními variantami je ten, že hydratační sérum je lehčí forma hydratačního produktu, který proniká hlouběji pod povrch pleti, aby poskytl okamžitou hydrataci. Je vhodné používat jako první krok v péči o pleť. Hydratační maska je hluboce hydratační produkt, který při používání pomáhá udržovat pokožku hydratovanou po dlouhou dobu. Je obvykle aplikována po séru, aby se zajistilo, že pokožka zůstane hydratovaná. Hydratační krém je nejtěžší forma hydratačního produktu. Může se aplikovat jako poslední krok v péči o pleť, aby se zajistilo, že se hydratace udrží po dlouhou dobu.

HYDRATAČNÍ SLOŽKY

Jaké hydratační složky bychom měli hledat v hydratačních produktech?

Glycerin. Nejčastěji používanou hydratační složkou v hydratačních produktech je glycerin. Glycerin je přírodní sloučenina, která má vysokou schopnost vázat vlhkost. Díky tomu pomáhá udržovat vlhkost na pokožce po delší dobu a chránit ji před suchostí. Glycerin také pomáhá udržovat pokožku vyhlazenou a pružnou. Nejen to, ale glycerin pomáhá také vyhlazovat vrásky a předcházet stárnutí pokožky.

Kyselina hyaluronová. Další složkou, která je často používána v hydratačních produktech, je kyselina hyaluronová. Kyselina hyaluronová je silná hydratační látka, která má schopnost vázat velké množství vlhkosti. Pomáhá vyhlazovat vrásky, zjemňovat pokožku a obnovovat její elasticitu.

Aloe vera. Aloe vera je populární hydratační složka, protože je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a zabraňuje jejímu vysychání. Aloe vera může také pomoci zmírnit podráždění a zlepšit elasticitu pokožky.

Vitamín E. Vitamín E je silný antioxidant, který dokáže zabránit poškození buněk a zároveň pomáhá udržovat pokožku vlhkou.

Oleje. Rostlinné oleje jsou skvělými hydratačními prostředky, které sice pokožce přímo hydrataci nejsou schopné dodat, ale pomahají pokožce si ji udržet. Obsahují mnoho vitamínů a antioxidantů. Olejovou péči vám nabízí i přírodní kosmetika SANTAI, je to naše specialita  :-).

KROKY KE KRÁSNÉ PLETI

K dobře hydratované pokožce přidejte dalších pár nezbytných kroků a vaše pokožka bude vypadat přímo božsky. Krokem jako je odlíčení a čištění pleti. Velmi důležitý krok. Odlíčení nejen před spaním, ale i po vyspání je důležité pro odstranění všech nečistot a make-upu, které se usazují na pokožce během dne. Doporučuje se používat lehký odličovací přípravek, který nezatěžuje pokožku. Znáte metodu OCM pro čištění pleti? Tu jsme vám přiblížili více v dřívějším článku. Exfoliace. Exfoliace odstraňuje odumřelé buňky, které se usazují na povrchu pokožky. Tím se zlepšuje její textura a zabraňuje se ucpávání pórů. Exfoliační prostředky by měly být používány jednou nebo dvakrát týdně. Hloubkové čištění. Pravidelné hloubkové čištění pomáhá odstranit nečistoty, které se hromadí uvnitř pórů. To pomůže vaší pokožce dýchat a udržet ji zdravou.

Neméně důležitým krokem péče k udržení zdravé a krásné pleti, je omezení expozice slunečnímu záření. Sluneční záření může poškodit pleť a způsobit stárnutí. Abyste pokožce poskytli ochranu, je důležité používat denní krém s ochranným faktorem.

Posledním krokem je dostatečný spánek. Spánek je důležitý pro udržení zdravé pleti. Během spánku se obnovují buňky a tvorba kolagenu, což je důležitý pro udržení pleti jemné a elastické.

Udržet zdravou a krásnou pleť je možné, pokud dodržíte výše uvedené kroky. Je důležité používat produkty, které vyhovují vašemu typu pleti, a zabránit tak poškození pleti.

Zpět do obchodu