Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

ZÁKLADY PÉČE O PLEŤ A METODA OCM

oil cleansing method

Čištění a zklidnění

Není tajemstvím, že pravidelná péče o pleť je opravdu vidět. A to doslova. Stačí si osvojit alespoň pár základních rituálů v péči o pleť a Vaše pokožka Vám poděkuje. Představte si, že Vaše pleť potřebuje ráno péči, stejně jako Vy potřebujete ranní šálek kávy či čaje. A teď si představte, že byste si svůj šálek ranní kávy nebo čaje museli odepřít. Nepříjemné, že? Myslete tedy na svoji pleť, že i ona má své potřeby. Které to jsou?

Ranní rituál pleti začíná čištěním. Můžeme použít jemný mycí gel či olejíček, který aplikujeme buď přímo na pleť, nebo na vlhký vatový tamponek. Pokožku jemně, ale důkladně očistíme. Pleť je nyní krásně čistá a je čas na další krok. Tímto často opomíjeným krokem je tonizace pleti. Nevyplatí se ji podceňovat. Tonizace totiž vyrovnává přirozené pH pokožky, zlepšuje její hydrataci a připraví pleť na aplikaci dalších produktů. Pleť máme čistou a tonizovanou.

Péče a ochrana

Následuje hydratace a výživa pleti. V tomto kroku přichází na řadu balzámy, krémy, oleje a séra. Vhodné může být i sérum vyživující. Už jste vyzkoušeli Beauty olejové sérum? Stačí jen pár kapek a vaše pleť bude opět zářit. Nemusíte mít vůbec obavy z mastnoty. Pokud aplikujete sérum na vlhkou pleť, krásně se během minutky vstřebá. Vhodná může být i kombinace produktů jako je přidání pár kapek vyživujícího pleťového oleje do oblíbeného denního krému.

Posledním krokem v základní péči o pleť je ochrana před slunečními paprsky. V letních měsících a na sluncem zalité dovolené je vhodnou variantou opalovací krém s vysokým SPF. V méně slunečných měsících může být dostatečnou ochranou malinový olej. Nyní je Vaše pleť připravená na nový den!

Večerní rituál

A co péče o pleť večer? Večerní rituál by měl být podobný jako ten ranní, avšak s větším důrazem na odlíčení a čištění pleti. Tento krok je pro pleť velmi důležitý. I pokožka potřebuje dostat svou výživu naservírovanou na čistý podklad. Než dopřejeme pleti správnou výživu (skin food), je potřeba ji důkladně vyčistit. Pokožka je po celém dni nejen unavená, ale hlavně zanesená nečistotami a make-upem.

OCM - Čištění pleti šetrně a efektivně

Už jste někdy slyšeli o zkratce OCM? Ne? Tato tři písmena v sobě skrývají tajemství efektivního a šetrného čištění pleti. Jedná se o Oil Cleansing Method nebo-li olejové čištění pleti. Jinými slovy přírodní čištění pleti olejem. Hlavním rozdílem mezi metodou OCM a používáním konvenční čistící kosmetiky je, že olejové čištění nenarušuje přirozenou kožní bariéru. Mnoho kosmetických produktů kůži dráždí a vysušuje, kůže se brání a bohužel produkuje i více kožního mazu. OCM je jedna z nejšetrnějších metod, a navíc je vhodná pro všechny typy pleti. Není to úžasné? A to není všechno! Možná Vás to překvapí, ale největší přínos má tato metoda pro mastnou pleť. Má totiž antibakteriální a zároveň hojivé účinky a reguluje produkci kožního mazu.

Jestli chcete OCM vyzkoušet, vřele doporučujeme pleťový olej s mandarinkou. Mandarinka, kromě toho, že nádherně a svěže voní, působí antibakteriálně a antioxidačně. Svěží pleťový olej s mandarinkou je plný citrusových vitamínů, které Vaši pleť rozzáří.

Jak správně postupovat u OCM?

Prvním krokem je výběr správného oleje. I jednodruhový olej splní svou funkci, ale vhodnější variantou je olej vícedruhový. U čištění pleti OCM si dávejte pozor na oleje s vysokou komedogenitou. Komedogenní oleje ucpávají póry a podílí se na tvorbě pupínků a jiných nedokonalostech. Mezi komedogenní oleje patří například olej z obilných klíčků, kokosový nebo olivový olej. U výběru oleje samotného nezapomínejte na jejich kvalitu. Oleje volíme nejlépe lisované za studena, v té nejlepší kvalitě.

Neméně důležitá je aplikace oleje na suchou pokožku a následná olejová masáž obličeje po několik desítek vteřin. Čím důkladněji masáž provedete, tím lépe se odstraní nečistoty a rozpustí přebytečný maz s odumřelou kůží a tím dokonalejší bude výsledný efekt. Posledním krokem je odstranění oleje žínkou či bavlněným tamponem, které navlhčíte teplou vodou a jemně pleť očistíte. Tato metoda je vhodná pro každodenní rituál. A co víc? Vaše pleť bude hydratovaná, zklidněná a hebká na dotek.

Rada na závěr

Může se stát, že se Vám ze začátku pleť začne více mastit a možná se vám udělá pár pupínků. Nelekněte se. Tento projev je způsobený tím, že se pořádně otevřely a vyčistily póry. Nová metoda jim umožnila začít fungovat tak, jak mají. Jedná se o přirozený projev detoxikace pleti. Nemělo by to trvat déle než 1-2 týdny. Pokud problémy přetrvávají, zkuste vybrat olej s jiným složením.

Naslouchejte svoji pleti a jejím potřebám. Věřte, bude to vidět!


 

 

 

Zpět do obchodu