Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

PÉČE O POKOŽKU V ZIMĚ

pece o pokožku v zimě

Zima a péče o pokožku

I když se to může zdát, že jaro nám už už klepe na dveře, opak je někdy pravdou. Zima bude ještě chvíli kralovat. 

Zima je obdobím, kdy naše pokožka potřebuje zvláštní péči. Nízké teploty, suchý vzduch a větší expozice větru mohou způsobit vysoušení pokožky a zhoršení jejího stavu. Proto je důležité v zimě věnovat zvláštní pozornost péči o pokožku a chránit ji před nepříznivými vlivy počasí. Existuje mnoho způsobů, jak udržet pokožku zdravou a hydratovanou i v zimních měsících, ať už jde o používání vhodných kosmetických přípravků, správné stravování nebo vhodné oblečení a ochranné pomůcky. Ale ještě než si povíme o optimální péči o pokožku v zimě v dnešní době, podíváme se malinko zpátky do minulosti. Tušíte, jak se lidé o svoji pokožku starali v zimním období dříve?  

Historie péče o pokožku v zimě

Lidé v minulosti se museli přizpůsobovat klimatickým podmínkám, včetně extrémních zimních podmínek. Způsoby péče o pokožku se však lišily v závislosti na mnoha faktorech, jako jsou kultura, dostupnost přírodních zdrojů a finanční možnosti.

V některých kulturách byly používány různé oleje a masti, aby se chránila pokožka před suchem a mrazem. Například v tradiční čínské medicíně se často používají oleje z různých bylin, jako je levandule, které mají protizánětlivé a hojivé účinky. V ruské tradiční medicíně se používají oleje z borovice nebo jedle, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce a chrání ji před vysycháním. Další způsob, jak se lidé starali o svou pokožku v minulosti, bylo použití různých přírodních exfoliantů, aby se odstranily odumřelé kožní buňky a pokožka zůstala hladká a zdravá. Například v antickém Římě byl oblíbeným exfoliantem písek a sůl smíchaná s olejem, která se používala k odlupování odumřelých kožních buněk. V některých kulturách se také používaly různé bylinné koupele, aby se udržela vlhkost a zdraví pokožky v zimě. V tradiční indické medicíně (Ayurveda) se například používají různé bylinné směsi, jako je kurkuma nebo zázvor, které se přidávají do horké vody a poté se používají jako koupel.

Současná péče o pokožku v zimě

V současné době máme k dispozici řadu moderních kosmetických produktů, které pomáhají chránit a hydratovat pokožku v zimě. Tyto produkty často obsahují různé složky, jako jsou hydratační látky, antioxidanty a vitaminy, které pomáhají udržovat zdravou a hladkou pokožku i v extrémních podmínkách. Zimní období může být pro pokožku náročné, protože, jak už víme, suchý vzduch a chlad mohou vést k dehydrataci a podráždění pokožky. Dopřáváte svojí pokožce v zimě extra péči?

Zázrak jménem hydratace

Nejste si jisti jak přesně pečovat o pokožku v zimě? Rádi Vám to povíme. Máme pro Vás několik užitečných tipů pro optimální péči:

Zvlhčujte pokožku. Zázrak jménem hydratace je jeden z klíčů ke krásné a zdravě vypadající pokožce. Voda je pro kůži nezbytná. Existuje mnoho kosmetických produktů, které podporují hydrataci pokožky jako například: hutnější hydratační krémy s vyšším podílem olejů, hydratační séra, hydratační masky, hydratační tonika a olejeOleje sice samy o sobě nejsou hydratační, ale různé oleje, jako například jojobový, arganový nebo růžový olej, mohou pomoci pokožce získat zpět ztracenou vlhkost a zlepšit hydrataci. Oleje jsou složeny z tuků a lipidů, které jsou přirozenou součástí kožní bariéry. Tyto tuky a lipidy pomáhají udržovat pokožku hydratovanou, vodu v pokožce tzv. uzamknou, zabraňují jejímu odpařování přes epidermis a chrání ji před vnějšími vlivy. Obecně platí, že oleje lze použít jako součást hydratační rutiny společně s jinými hydratačními produkty, jako jsou například hydratační krémy nebo séra, aby byla pokožka co nejlépe hydratována. Stačí přidat pár kapek vhodného oleje do svého oblíbeného hydratačního krému. Hydratujte sebe. Kromě hydratace pokožky je důležité pít dostatek tekutin, aby se udržela vlhkost v těle. Ale nezapomeňte na zlaté pravidlo, že pít bychom měli tak akorát. Ani moc, ani málo. O pitném režimu jsme psali krátké info na našich sociálních sítích

A další užitečné tipy!

Používejte opalovací krém. Často tento krok v zimě opomíjíme. I když je slunce schované pod mraky a teploměr hlásí nulu, skrz mraky stále proniká cca 80 % UVA a UVB záření. Proto je důležité používat opalovací krém s vysokým SPF i v tomto zimním čase.

Používejte vlažnou vodu. Při mytí pokožky používejte vlažnou vodu, nikoli horkou,Ta totiž narušuje ochranný film pleti, což způsobuje její větší citlivost vůči nepřízni počasí. Stejně tak se vyvarujte odličovačů s alkoholem a dalšími vysušujícími složkami a volte raději odličovací oleje a mléka.
Vyhněte se kouři a alkoholu. Kouření a nadměrná konzumace alkoholu mohou vést k dehydrataci pokožky. Chraňte svoji pokožku v zimě vhodným prodyšným a teplým oblečením. Používejte šetrné produkty. Vyhněte se tvrdým mýdlům a jiným produktům, které mohou pokožku vysušit. Je důležité vybrat si kosmetické produkty, které jsou vhodné pro typ pokožky, který máte, a které obsahují přírodní a neškodné složky. Při aplikaci hydratačního produktu dbejte na to, abyste ho nanášeli na čistou a suchou pokožku. 

Nezapomínejte na péči o rty

Nezapomínejte na svoje rty. Rty dostávají v zimní období zabrat stejně jako pokožka. Vysychají, praskají a jsou náchylnější k tvorbě oparů. Do své každodenní péče proto zařaďte balzám na rty. Ty nejlepší balzámy na rty pro zimní období obsahují výživné složky, jako je vitamín E, jojobový olej nebo bambucké či kakaové máslo a včelí vosk. 

Pamatujte, že když venku klesá teplota, naše kůže potřebuje více péče než obvykle. Snažte se udržovat svou pokožku hydratovanou, chráněnou před chladem a vysokými teplotami v místnostech a vyhněte se používání agresivních čistících prostředků. S těmito jednoduchými kroky můžete udržet svou pokožku zdravou a krásnou během celé zimy.

 

#pecekterabavi

 

Zpět do obchodu