Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

Esenciální oleje a jejich účinky

Esenciální oleje

Esenciální oleje

Esenciální oleje

Kde se berou esenciální oleje už víme z předchozího článku o aromaterapii. Esenciální oleje nejenže voní, ale skrývají v sobě mnoho dalších, nám prospěšných, účinků. Je jich celá řada. Jsou například antivirové, antibakteriální a protiplísňové, čistící, posilující, zklidňující, uvolňující, povzbuzující…A mohli bychom pokračovat.

Účinky esenciálních olejů

Už víme, že esenciální oleje nejen příjemně voní, ale jsou i účinné.

Účinky esenciálních olejů můžeme uvítat při lehkých zdravotních potížích či v období přechodu počasí. Ať už ze zimy na jaro, či z léta na podzim. Tyto přechody jsou náročné období, nejen pro přírodu, ale i pro nás, lidi. Jsou to období, kdy se bakteriím i virům velice daří. Dávají naší imunitě zabrat. Čekají, až nás zpomalí či úplně zastaví z našeho provozu.

Ale můžeme tomu předcházet a posílit nejen naše tělo, ale i prostředí kolem nás. Základ naší imunity je pestrá zdravá strava, aktivní pravidelný pohyb, dostatečný spánek a další. Podpořit imunitu však můžeme i díky účinkům esenciálních olejů. Způsobů, jak nechat účinkovat esenciální oleje na naše tělo a prostředí kolem nás, je několik. Prvním zmíněným způsobem je inhalace pomocí aroma difuzérů. Není-li po ruce aroma difuzér, postačí nám malý ručník, který navlhčíme, pokapame pár kapkami esenciálního oleje a položíme na topení. Dalším způsobem, je masáž aromaterapeutickým olejem, tedy absorpce pokožkou i nosem. Navíc masáž aromaterapeutickým tělovým olejem je velice příjemná záležitost. Třetím způsobem je koupel, kdy přidáme pár kapek esenciálního oleje do vany a necháme hýčkat tělo i mysl.

Esenciální oleje proti bakteriím a virům

Jak  už jsme zmínili, účinnost esenciálních olejů můžeme uvítat v období přechodu počasí. Zmíníme si jen pár esenciálních olejů, které jsou účinné a které lze celkem běžně zakoupit. Mezi tyto nejúčinnější známé esenciální oleje určitě patří:

  • TEA TREE, australský čajovník, který má vynikající dezinfekční, antiseptické, antimykotické a hojivé účinky. Sama jej používám při nachlazení a k desinfekci vzduchu.
  • EUCALYPTUS, používá se již tradičně při nachlazení, chřipce, bolestech zubů, horečkách. Pozor, esenciální olej Eucalyptus není vhodný pro malé děti do 6-ti let!
  • TYMIÁN, ano, někteří jej znají spíše z kuchyně, ale esencální olej z tymiánu a jeho účinky skvěle působí proti nachlazení, chřipce či potížích s kašlem.
  • LEMONGRASS, čistí vzduch a desinfikuje, působí detoxikačně, osobně nedám dopustit na péči o pokožku tělovým olej POVZBUZENÍ s lemongrass.
  • LEVANDULE, tolik oblíbená! Její využití je široké, působí antibakteriálně, protizánětlivě, protirevmaticky i protiplísňově, ulevuje při bolestech hlavy, ale pozor, snižuje krevní tlak a navíc krásně voní.

Na trhu jsou k dostání i účinné směsi esenciálních olejů. Sáhněte raději po síle přírody. Umí mnoho!

*Esenciální oleje se nedoporučuje užívat v období těhotenství, kojení a u dětí mladších 6-ti let.

 

Zpět do obchodu