Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

JAK PŘEŽÍT POBYT VE TMĚ?

pobyt ve tmě

Pobyt ve tmě

Nacházíte se v životní fázi, kdy nevíte kudy kam? Nebo Vás možná láká zkusit něco nového? Či hledáte způsob, jak se zcela odpojit od běžného rušného světa a získat hlubší pochopení svého vnitřního já. Anebo hledáte nový druh relaxace a uvolnění napětí v těle a mysli?

A už jste slyšeli o pobytu ve tmě?

Pobyt ve tmě (též nazývaný terapie tmou nebo meditace ve tmě) je technika, při které se člověk dobrovolně izoluje od světla a zvuků po určitou dobu, obvykle několik hodin až několik dnů. Tuto techniku lze provádět v různých prostorách, jako jsou temné místnosti, jeskyně, speciální temné komory. Jedná se o techniku, která je využívána při meditaci, terapii a mnoha dalších psychologických a spirituálních praktikách. Pobyt ve tmě umožňuje vaší mysli a tělu odpočinout si od běžného rušného světa, a soustředit se na vnitřní zážitky. Přestože to může být na začátku nepříjemné, v průběhu času se pobyt ve tmě může stát velmi uklidňující a harmonizující.

Někteří terapeuti využívají tuto techniku k léčbě psychologických problémů, jako je například deprese, úzkost, stres nebo traumatické zážitky. Terapie tmou může pomoci pacientům získat hlubší pochopení svých emocí a problémů a najít způsob, jak se s nimi vyrovnat.

Při pobytu ve tmě se člověk může setkat s různými zážitky, jako jsou vizuální halucinace, změny vědomí, hlubší pocity a mnoho dalšího. Tyto zážitky mohou být různě intenzivní a individuální.

Je důležité si uvědomit, že pobyt ve tmě může být pro některé lidi náročný zážitek a může vyvolat úzkost nebo strach. Proto je důležité, aby si lidé důkladně zvážili, zda je pro ně tato technika vhodná a zda jsou psychicky a fyzicky připraveni na tuto zkušenost. Pobyt ve tmě by měl být prováděn pod dohledem zkušeného odborníka a s respektováním bezpečnostních opatření.

Pobyt ve tmě může být pro mnoho lidí velmi náročným zážitkem, který narušuje běžné vnímání světa kolem nás. Nicméně, pokud se rozhodnete vyzkoušet tuto techniku, existuje způsob, jak si pobyt ve tmě zpříjemnit a zároveň podpořit své tělo a mysl. A tím způsobem jsou aromaterapeutické tělové oleje.

Aromaterapie a pobyt ve tmě

Aromaterapeutické tělové oleje jsou skvělým způsobem, jak si pobyt ve tmě ještě více zpříjemnit. Tyto oleje jsou složeny z esenciálních olejů a nosných olejů, což jsou rostlinné oleje jako například mandlový, meruňkový, jojobový, makadamiový, arganový, slunečnicový či olivový olej, který slouží k rozředění esenciálních olejů a zároveň pečuje a zklidňuje pokožku.

Aromaterapeutické tělové oleje jsou k dispozici v různých vůních, a každá z nich má specifické účinky na tělo a mysl. Některé oleje mohou pomoci uvolnit napětí ve svalstvu a snížit úzkost, zatímco jiné mohou pomoci zlepšit náladu a stimulovat kreativitu.

Při pobytu ve tmě si můžete vybrat několik vůní a pomocí aromaterapie posílit pozitivní účinky pobytu ve tmě. Například levandulový olej má uklidňující a relaxační účinky, může pomoci uvolnit napětí v svalstvu a snížit úzkost. Povzbuzující olej s lemongrass pak má osvěžující a stimulující účinky, které mohou pomoci při koncentraci a zlepšit náladu.

Při aplikaci tělového oleje je důležité použít správné množství a aplikovat ho masážními pohyby přímo na pokožku. 

Santai a pobyt ve tmě

Nás zajímala čistá praxe. Použití našich olejů během pobytu ve tmě. A to se nám povedlo zrealizovat. Jak? Naše blízká kamarádka měla v plánu tento pobyt absolvovat a tak jsme ji nabídli, zda by se nechtěla zúčastnit malého experimentu a při pobytu ve tmě si vyzkoušet trochu té aromaterapie na vlastní kůži. A jak to dopadlo? 

Naše kamarádka dostala na cestu 4 druhy. Povzbuzující olej s lemongrass, Svěžest s mandarinkou, Uklidnění s levandulí a Uvolnění s meduňkou.

A jak na ni olejíčky působily? Zeptali jsme se jí přímo a tady jsou její odpovědi.

 

1. Během pobytu ve tmě jsem olejíčky použila? Ano, jak často a proč?


Ano, olejíčky jsem používala několikrát denně. Nejen jako péči o pokožku, ale i k masážím celého těla z nedostatku pohybu, který mi při pobytu ve tmě chyběl. Aromaterapie byla pro mě stěžejní složkou a bez ní bych určitě neměla tak příjemný zážitek.

2. Jaké pocity mi jaký olejíček navozoval?


Meduňka byla osvěžující a její použití se hodilo jak po probuzení, tak před spánkem.
Levanduli jsem používala před "dlouhým" spánkem pro její uklidňující účinek.
Mandarinku po probuzení po dlouhém spánku pro její energizující vůni a k masážím.
Lemongrass pro každodenní použití díky jeho jemně a povzbudivé vůni

 

3. Byly pocity krátkodobé (pár minut) či mě ovlivnili na delší dobu?


Aromaterapii s olejíčky jsem brala jako rituál, na který jsem se těšila každý den a taky jako důležitou součást psychohygieny. Navíc jsem je používala i k masážím obličeje a i přes moji citlivou pokožku, byly snášeny velmi dobře. Takže pocity z nich hodnotím jako velmi pozitivní.


4. Doporučila bys užití olejíčků na pokožku pro pozitivní zážitek a proč?


Určitě doporučuji. Za sebe můžu říct, ze jsem díky zesílení čichového smyslu nemohla cítit nic chemického (např. ani parfém) a proto jsem velmi ocenila přírodní složky a vůně olejíčků, které mi zpříjemňovaly pobyt.

 

5. Který olejíček byl tvůj nejoblíbenější?

Meduňka, protože jeho vůně byla nejintenzivnější a je má oblíbená.

 

Jestli jen se přece bojíte absolvovat nebo vás neláká pobyt ve tmě, zpříjemnit si momenty relaxu můžete s péčí SANTAI i za světla.  A věřte, že to stojí za to.

 

#pecekterabavi

 

Zpět do obchodu