Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

LEVANDULOVÝ RITUÁL

rituál levandule

Levandulový rituál

Cítíte, že je toho na Vás moc? Toužíte po chvilce pohody? Máme pro Vás účinné, navíc příjemné a voňavé řešení. Je to snadné. 

V dnešním chaotickém světě je klid a péče o vlastní já často opomíjena. Všichni určitě potřebujeme okamžiky relaxace, péče a regenerace, které nám pomohou obnovit naši fyzickou i duševní rovnováhu. A právě zde vstupuje do hry levandule - kouzelná rostlina, která nás může provázet v našem vlastním levandulovém rituálu. Aromaterapeutický uklidňující olej s levandulí je zázračným přírodním produktem, který nabízí nejen úžasnou vůni, ale také mnoho pozitivních účinků v péči o naši pokožku i mysl. Připravte se na vzrušující cestu do světa relaxace s tímto poutavým levandulovým rituálem.

Historie levandule

Ještě než si řekneme o levandulovém rituálu, pojďme si říct něco málo i historii levandule. Lidé objevili pozitivní účinky levandule již v průběhu historie, a to především v oblasti jejího využití v aromaterapii a léčitelství. Vzhledem k tomu, že pěstování a používání levandule sahá až do starověku, existují důkazy o jejím užívání pro různé terapeutické účely po tisíce let.

Starověké civilizace, jako například Egypt, Řecko a Řím, si byly vědomy léčebných vlastností levandule. Ve starém Egyptě byla používána při balzamování a aromaterapii. Řekové a Římané využívali levanduli pro své osvěžující vůně a jako prostředek pro uvolnění a zklidnění mysli. Ve středověku byla levandule běžně pěstována v klášterních zahradách a byla používána pro léčbu různých zdravotních problémů. Byla využívána jako dezinfekční prostředek a jako prostředek proti šíření nemocí. Také se používala k léčbě bolestí hlavy, úzkosti a nespavosti.

V 17. a 18. století se využívání levandule ve formě esenciálního oleje stalo populární v Evropě. Byla používána ve vodách na koupel a také jako parfém. Francouzský chemik René-Maurice Gattefossé je často připisován jako průkopník výzkumu léčebných účinků levandule a použití aromaterapie. Od té doby se levandule stala oblíbenou v aromaterapii a kosmetice. Je používána pro své relaxační, uklidňující a protizánětlivé účinky. Levandulový olej je široce využíván v masážní terapii, při aromaterapeutických procedurách, ve spa lázních a v různých výrobcích péče o pleť a tělo.

Celkově lze říci, že pozitivní účinky levandule byly objeveny a oceněny po celá staletí a stala se nezbytnou součástí tradičních a moderních způsobů léčby a péče o pokožku a mysl.

Představte si

Představte si, jak stojíte na rozlehlém poli levandule, kde se vůně této rostliny nese ve vzduchu. Je to místo klidu a harmonie. Teď si představte, že tuto vůni můžete mít kdykoli a kdekoli díky aromaterapeutickému oleji uklidnění s levandulí. Krásná představa, že?

Jak na takový levandulový rituál? Představte si, jak rituál péče o pokožku s aromaterapeutickým olejem s levandulí může být skvělý způsob, jak si užít relaxaci a poskytnout vaší pokožce intenzivní péči. Níže Vám přinášíme inspirativní návod pro tento levandulový rituál.

  1. První a asi nejdůležitější krok. Najděte si chvíli jenom pro sebe. 

  2. Připravte si relaxační prostředí. Svůj tichý koutek. Zapalte si svíčky, zapněte tlumené osvětlení a pustěte si jemnou relaxační hudbu, která vám pomůže uvolnit se a relaxovat.

  3. Připravte si aromaterapeutický olej s levandulí. Nalijte několik kapek oleje do dlaní a zahřejte jej lehkým třením dlaní. To pomůže uvolnit vůni oleje a zahřát jej na tělesnou teplotu.

  4. Aplikujte olej na pokožku. Jemně a krouživými pohyby vetřete olej do pokožky těla. Levandulový olej může pomoci vyživit pokožku, zklidnit podráždění a zlepšit její texturu.

  5. Masírujte pokožku. S využitím oleje můžete provést jemnou masáž. Začněte od čela a postupně přejděte na tváře, nos a bradu a tak dále. Použijte krouživé pohyby a lehký tlak, abyste podpořili cirkulaci a uvolnili svaly. Skvělá je i relaxační masáž našich chodidel. Požádejte svého partnera.

  6. Relaxujte. Po aplikaci oleje si dejte chvíli čas na relaxaci. Lehněte si, zavřete oči a pohlcete klidnou atmosféru. Nechte levandulový olej působit na vaší pokožce a uvolněte se.

Funguje to, že?

Účinky levandule na naši mysl

Olej působí příznivě nejen na naši pokožku, ale i mysl. Levandulová esence je známá svojí schopností redukovat úzkost, stres a podporovat celkový pocit pohody. 

  1. Uklidňuje a relaxuje: Levandulový olej obsahuje látky, které mohou působit jako přirozené sedativa. Jeho vůně je známá tím, že snižuje napětí a stres a podporuje uvolnění a relaxaci.

  2. Podporuje lepší spánek: Levandule je často používána jako prostředek pro podporu zdravého spánku. Vdechování levandulového oleje nebo použití na polštáři může pomoci uklidnit mysl, snížit nervozitu a usnadnit usínání.

  3. Zlepšuje náladu: Levandulový olej má také schopnost zlepšovat náladu a snižovat pocit úzkosti. Jeho vůně může stimulovat uvolňování endorfinů, které jsou známé jako "hormony štěstí", a tak vytvářet pocit pohody a radosti.

  4. Podporuje mentální jasnost: Levandulový olej může také pomoci zklidnit mysl a podpořit mentální jasnost. Jeho uklidňující vůně může snižovat rozptýlení a stres, což umožňuje lepší koncentraci a soustředění.

Je však důležité si uvědomit, že účinky levandulového oleje na mysl se mohou lišit u jednotlivých lidí. Někteří mohou vnímat jeho účinky intenzivněji než jiní. Je také důležité používat levandulový olej s rozvahou. Znáte to, všeho moc škodí. Náš uklidňující olej s levandulí obsahuje však bezpečnou koncentraci levandule.

 

Zpět do obchodu