Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

LEMONGRASS ANEB KOUZLO CITRONOVÉ TRÁVY

lemongrass

Lemongrass není jen jídlo

Cítíte na sobě známky jarní únavy? Potřebujete povzbuzení? Nebo by se vám hodilo příjemné zklidnění po vyčerpávajícím dni plném stresu? Vsaďte na kouzlo lemongrass a vyzkoušejte její blahodárné účinky. Zažijete rituál plný svěžesti, SANTAI péče s lemongrass. Lemongrass totiž není jen jídlo. Po ranní sprše, po sportovní aktivitě nebo po náročném dni, olejový zázrak s lemongrass vám zaručeně doplní energii.  

Lemongrass, česky citrónová tráva, odborně voňavka citrónová, je vysoká tuhá travina s úžasnou citrusovou chutí a vůní. Jejím původním domovem je jihovýchodní Asie, ale v současnosti se s ní setkáme i v dalších tropických a subtropických oblastech Afriky, Ameriky a Austrálie. Řada světových kuchyní ji používá jako nezaměnitelnou ingredienci do polévek, omáček a dalších jídel a nápojů. Citrónová tráva pro nás ale může udělat mnohem víc. Objevte kouzlo citronové trávy.

Lemongrass léčí tělo i duši

Za příjemnou citrónovou vůní stojí obsažené látky - velmi účinné silice a flavonoidy, které nám mohou pomoci s různými zdravotními problémy. Lemongrass má antibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže bojovat i s plísněmi a kvasinkami. Antioxidanty obsažené v citrónové trávě redukují volné radikály a snižují tak riziko vzniku řady nemocí.

Lemongrass působí pozitivně na mozkovou činnost a umí zvýšit a udržet naši koncentraci. Pomáhá zlepšovat paměť, doporučuje se při stresu, psychickém vyčerpání, špatné náladě a nervových onemocněních. V tradiční medicíně se citrónová tráva využívá k úlevě od bolesti, při potížích s žaludkem a trávením a při podpůrné léčbě chřipky, nachlazení nebo horečky.

Parťák pro krásnou pleť

Lemongrass je pro svou úžasnou vůni a vysoký obsah prospěšných silic oblíbený také v kosmetice.  Výtažky z něj se používají v parfémech, toaletních vodách a aromatických koupelích. Lemongrass působí pozitivně na pleť, zvyšuje její pružnost a reguluje kožní maz. Čistý esenciální olej z lemongrass je pro pokožku příliš koncentrovaný a mohl by pokožku podráždit. Na pokožku se aplikuje esenciální olej lemongrass ředěný nosnými oleji jako součást olejových pečujících produktů. Esenciální olej z lemongrass se s úspěchem přidává i do masážních olejů. Svěžest vonné esence spolu s příjemnou masáží harmonizuje nervový systém a ulevuje od bolestí hlavy.

Rostlinné silice citral a geraniol obsažené v citrónové trávě odpuzují hmyz. Lemongrass je tak účinným repelentem proti komárům, mravencům a jinému hmyzu. Takový voňavý přírodní repelent se stane vašim ideálním parťákem pro nadcházející léto.

Výrazné silice v esenciálním oleji mají ale i svá rizika. V nevhodné koncentraci mohou podráždit citlivou nebo poraněnou pokožku. Proto je ideální využít odborně namíchané přípravky se správnou dávkou a vhodným nosným olejem. My jsme pro vás pečlivě navrhli a připravili Tělový olej POVZBUZENÍ s lemongrass. Navštivte náš e-shop a probuďte se do léta rituálem svěžesti!

 

Zdroj:

www.terra-flor.com/blog/lemongrass-conheca-efeitos/ 

www.medicalnewstoday.com/articles/325209#benefits

www.bylinkovo.cz/vonatka-citronova-citronova-trava/

 

Zpět do obchodu