Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

TONIZACE PLETI KVĚTINOVÝMI HYDROLÁTY

tonizace pleti a kvetinove hydrolaty

Tonizace pleti

Tonizace pleti byla před pár lety ještě pro mnoho z nás vcelku cizí pojem. Ale postupem času si tato praktika péče o pleť získala oprávněně na důvěře. Proč se tomu tak stalo?

Tonizace pleti je důležitou součástí každodenní péče o pleť. Po čištění a exfoliaci pokožky pomáhá tonikum dodat pokožce potřebnou hydrataci a udržet optimální pH hodnotu, což zlepšuje vzhled a zdraví pokožky. 

Zde uvádíme několik důvodů, proč bychom měli pleť tonizovat:

  • Vyvážení pH hodnoty pokožky. Tonikum pomáhá obnovit pH hodnotu pokožky, která se může změnit v důsledku čištění a používání kosmetických produktů. Když je pH hodnota pokožky v rovnováze, může pokožka lépe odolávat bakteriím a ostatním škodlivým látkám.
  • Zlepšení hydratace pokožky. Tonikum pomáhá zlepšit hydrataci pokožky. Když je pleťová pokožka tonizována, tonikum dodává pokožce hydrataci, kterou ztratila během čištění a exfoliace. To může pomoci zabránit suchu a lupům, a zlepšit celkový vzhled pokožky.
  • Odstranění zbytků čisticích přípravků. Tonikum pomáhá odstranit zbytky čisticích přípravků, které mohou zůstat na pokožce po čištění. Zbytky těchto produktů mohou způsobit podráždění a nepohodlí na pokožce. Tonikum pomáhá odstranit tyto zbytky a zanechává pokožku čistou a zdravou.
  • Uklidnění a zklidnění pokožky. Tonikum může pomoci uklidnit a zklidnit pokožku. Mnoho tonik obsahuje přísady, které mají protizánětlivé a zklidňující účinky, což může pomoci snížit podráždění a zarudnutí pokožky.
  • Příprava pokožky pro další kroky v péči o pleť. Tonikum připravuje pokožku pro další kroky v péči o pleť, jako je například aplikace séra, pleťového oleje nebo krému. Když je pokožka tonizována, je hydratovaná a pH hodnota pokožky je v rovnováze, což umožňuje kosmetickým produktům lépe proniknout do pokožky a poskytnout lepší výsledky.

Květinové hydroláty jako pleťové tonikum

Jako skvělé pleťové tonikum naší pleti může posloužit květinový hydrolát. Santai hydroláty už znáte? Nabízíme květinový hydrolát z šalvěje a heřmánku. Někdy je používán termín květinová voda. Květinové hydroláty jsou přírodní extrakty z květů, které mají mnoho výhod pro péči o pleť. Tyto hydroláty jsou získávány procesem destilace. Proč jsou květinové hydroláty víc a víc populárnější?

Zejména protože jsou šetrné k pokožce a navíc hezky a příjemně voní. Důležitost a oblíbenost použití květinových hydrolátů spočívá také v tom, že jsou schopny vyvážit pH hodnotu pokožky, což je důležité pro zachování zdravé a pružné pokožky. Pokud je pH hodnota pokožky příliš vysoká, mohou se objevit různé kožní problémy, jako je akné, podráždění a suchost. Použitím květinového hydrolátu je možné vyvážit pH hodnotu a posílit ochrannou bariéru pokožky.

Další výhodou použití květinových hydrolátů je to, že jsou zcela přírodní a obsahují mnoho užitečných složek pro pleť, jako jsou antioxidanty, minerály a vitamíny. Tyto složky jsou důležité pro hydrataci pokožky, zlepšení elasticity a redukci drobných vrásek a linek. Květinové hydroláty také pomáhají snižovat záněty, což je důležité pro akné a další kožní problémy. Mezi další benefity použití květinových hydrolátů patří osvěžení a hydratace pokožky, pomoc při redukci otoků a zarudnutí, uklidnění a zmírnění podráždění pokožky, podpora regenerace pokožky po slunci, větru a dalších vnějších vlivech.

Květinové hydroláty jsou vhodné pro všechny typy pleti a mohou být použity samostatně nebo v kombinaci s dalšími přírodními složkami, jako jsou esenciální oleje, pleťové oleje a bylinné extrakty. Je však důležité zvolit správný květinový hydrolát pro konkrétní typ pleti, aby bylo dosaženo nejlepších výsledků. SANTAI si pro Vás připravilo dva druhy květinových hydrolátů, které jsou již k dostání na našem e-shopu. A to květinový hydrolát z heřmánku a šalvěje.

My už si péči o pleť bez tonizace pleti neumíme představit. Věřte, že přidáním pravidelné tonizace pleti, Vám vaše pokožka poděkuje. Uvidíte to sami na vlastní oči.

 

#pecekterabavi

Zpět do obchodu