Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

JARO A SPRÁVNÁ PÉČE O POKOŽKU

Jaro a správná péče o pokožku

Příchod jara

S příchodem jara mnoho z nás zažívá řadu různých emocí a pocitů. Vybaví se Vám nějaký konkrétní pocit, když se řekne jaro? Mezi nejčastější pocity patří:

NADĚJE

Jaro může symbolizovat nový začátek a přináší s sebou pocit naděje a optimismu pro budoucnost. 

RADOST

Zvýšené teploty, slunečné dny a kvetoucí květiny mohou vyvolat pocit radosti a štěstí. 

OSVĚŽENÍ

Po dlouhé zimě může být jaro osvěžující a přinášet novou energii a vitalitu. 

VZRUŠENÍ

Jaro může být časem nových zážitků a dobrodružství.

OSLAVA

Příchod jara může být pro mnohé lidí důvodem k oslavě, jako například Masopust či Velikonoce. 

NOSTALGIE

Pro některé lidi může být jaro i připomínkou minulosti a provázet ho nostalgické vzpomínky na minulé jarní zážitky.

Jaro a péče o pokožku

Jaro přináší mnoho krásných věcí, vyvolává širokou škálu emocí a pocitů, které jsou pro každého člověka osobní a jedinečné, ale také několik výzev pro péči o pokožku. Po zimě je naše pokožka často suchá a poškozená, což může vést k podráždění a dalším problémům. Následující tipy vám pomohou udržet vaši pokožku zdravou a krásnou během jara. Tak HURÁ do toho! Přinášíme Vám 7 zlatých rad, jak správně pečovat o pokožku s příchodem jara.

  1. Ochrana proti UV záření. Jaro je období, kdy slunce začíná svítit více a silněji. Sluneční paprsky jsou škodlivé pro pokožku, proto je důležité chránit ji proti UV záření pomocí ochranného faktoru (SPF). Používejte produkty s vysokým SPF a nezapomeňte na oční okolí, které je velmi citlivé. Přidejte klobouk či sluneční brýle a máte vystaráno. Skvělou podkladovou bázi může vytvořit malinový olej, který je známý pro svoji přirozenou SPF ochranu.

  2. Používání hydratačních krémů. Pokožka bývá po zimě vysušená a dehydratovaná. Používejte kvalitní hydratační krémy a přidejte vyživující sérum. Pomůžou Vám udržet vaši pokožku hydratovanou a zdravou. Hydrataci skvěle doplní i oleje, které pomáhají v pokožce žádanou hydrataci uzamknout. Nezapomínejte i na pokožku těla, pokožka není jen obličej.

  3. Peeling. Použití peelingu na pokožku je dobrý způsob, jak se zbavit odumřelých kožních buněk a zlepšit texturu pokožky. Peeling by se měl provádět pouze jednou týdně, aby nedošlo k podráždění pokožky. Používejte jemný peeling, vhodný pro Váš typ pleti. Hrubší peelingy jsou vhodnější pro pokožku těla, kde je pokožka silnější.

  4. Pitný režim. Pitný režim je klíčový pro zdravou pokožku. Pijte hodně vody, aby se pokožka udržovala hydratovaná a zdravá.

  5. Strava. Zdravá strava je klíčová pro celkové zdraví, včetně zdraví pokožky. Jezte potraviny bohaté na vitamíny a minerály, jako jsou ovoce a zelenina, a omezte příjem rafinovaných cukrů a tučných potravin, na alkohol zapomeňte.

  6. Úprava koupacích návyků. Koupání může být pro pokožku škodlivé, pokud trávíte ve vodě příliš dlouho nebo používáte příliš horkou vodu. Snažte se zkrátit dobu koupání a používat vlažnou vodu, aby se pokožka nepoškodila.

  7. Použití správných produktů. Používejte produkty vhodné pro vaši pokožku. Měli byste si vybrat produkty, které jsou vhodné pro váš typ pleti, a to bez ohledu na to, zda máte suchou, mastnou, smíšenou nebo citlivou pokožku. Navíc pokud máte citlivou pokožku, vyhýbejte se produktům obsahujícím parfém nebo alkohol.

Správná péče o pokožku

Dodržování správných návyků v péči o pokožku má mnoho pozitivních účinků na celkový stav pokožky. Správná péče o pokožku pomáhá udržovat její hydrataci, čistotu a ochranu před škodlivými vlivy prostředí. Pravidelná péče o pokožku může také pomoci minimalizovat výskyt akné, zmírnit podráždění a záněty a zlepšit celkovou její funkci a strukturu. Kromě toho může pravidelná péče o pokožku pomoci předcházet předčasnému stárnutí. Celkově tedy správná péče o pokožku může pomoci udržet pokožku zdravou, mladistvou a krásnou.

 

Zpět do obchodu