Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

LÉTO A PÉČE O POKOŽKU

leto-a-pece-o-pokozku

Fotostárnutí

Slyšeli jste někdy o termínu fotostárnutí? Nic příjemného pro vaši pokožku. Fotostárnutí pokožky je proces, kdy pokožka postupně ztrácí svou mladistvou strukturu a hezký vzhled vlivem dlouhodobé expozice slunečnímu záření (UV záření) a dalším vnějším faktorům. Tento typ stárnutí je známý také jako fotostárnutí kůžeHlavní příčinou fotostárnutí pokožky je dlouhodobá expozice ultrafialovému záření (UV záření) ze slunce. 

U fotostárnutí dochází například k poškození kolagenu a elastinu, což má za následek ztrátu pružnosti pokožky. UV záření snižuje produkci kolagenu a elastinu v kůži. Tyto bílkoviny jsou zodpovědné za pevnost a pružnost kůže. Když se jejich produkce snižuje, kůže ztrácí svou pevnost a začíná se projevovat jako vrásky, jemné linky a ztráta elasticity.

Taktéž mohou vznikat defekty na kůži v podobě pigmentových skvrn. Fotostárnutí může způsobit nerovnoměrné zvýšení tvorby melaninu, pigmentu, který dává kůži barvu. To může vést k výskytu tmavých skvrn nebo pih na kůži, zejména na obličeji, rukou a jiných částech těla vystavených slunci.

Dalším nepříjemným důsledkem fotostárnutí bývá ztráta hydratace. UV záření může poškodit lipidovou bariéru kůže, což způsobuje ztrátu vlhkosti. Dehydratovaná pokožka pak může působit suchou, šupinatou a podrážděnou.

Péče o pokožku v létě

S příchodem letního období je důležité změnit svůj péči o pokožku, abyste si udrželi zdravý a zářivý vzhled. Sluneční paprsky, vysoké teploty a vlhkost mohou negativně ovlivnit vaši pokožku, pokud nebudete dodržovat správné postupy. V tomto článku vám představíme 5 účinných tipů na péči o pokožku v létě, které zajistí vašemu tělu zdraví. Přinášíme Vám 5 účinných tipů na péči o pokožku v létě. Užijte si zdravý a zářivý vzhled Vaší pokožky! Tak pojďme na to!

  1. SPF! Používejte ochranný opalovací krém s vysokým SPF. Opalovací krém je nezbytným krokem při péči o pokožku v létě. Vyberte si opalovací krém s vysokým SPF (slunečním faktorem), který poskytuje ochranu před škodlivými UV paprsky. Nešlápnete vedle když pro opalovací krém s SPF použijete jako podkladovou bázi malinový olej, který je známý pro jeho regenerační a vyživující účinky.

  2. HYDRATACE! Udržujte pokožku hydratovanou. V létě může slunce a teplo vysušovat vaši pokožku. Proto je důležité udržovat ji dobře hydratovanou. Používejte hydratační krémy s lehkou texturou, které nebudou zatěžovat pokožku v horkých letních dnech. Během dne můžete Vaši pleť osvěžit květinovým hydrolátem.

  3. STRAVA. Pokožka bývá často naším zrcadlem toho, co jíme. Dodržujte správnou stravu pro zdravou pokožku: Péče o pokožku v létě zahrnuje i správnou stravu. Konzumace potravin bohatých na vitamíny, minerály a antioxidanty je klíčová pro udržení zdravé pokožky. 

  4. STÍN. Omezte pobyt na přímém slunci ve špičce dne. Sluneční paprsky jsou nejsilnější mezi 10:00 a 16:00 hodinou. Pokud je to možné, snažte se omezit svůj pobyt na slunci během této doby, vybírejte si spíš místa ve stínu. Doporučuje se používat ochranné oblečení, sluneční brýle a velké klobouky pro další ochranu. 

  5. EXFOLIACE. Pravidelně čistěte a exfoliujte pokožku. V létě je pokožka náchylná k nadměrnému pocení, znečištění a nahromadění mrtvých buněk. Pravidelné čištění a exfoliace pomáhají udržovat pokožku zdravou a zbavit se nečistot. Ale pamatujte, že méně je někdy více. Postačí jemný exfoliant. Hrubou exfoliací byste Vaší pleti mohli způsobit spíše škodu, než užitek.

S těmito 5 účinnými tipy na péči o pokožku si v létě užijete zdravý a zářivý vzhled, který bude upoutávat nejen vás, ale i vaše okolí.

Zpět do obchodu