Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

JAK SPRÁVNĚ POUŽÍVAT PLEŤOVÝ OLEJ

Jak správně používat pleťový olej

Proč si oblíbit olej

Když se řekne slovo olej, většině lidí se vybaví mastnota. A je tomu podobně, když se řekne pleťový či tělový olej. Mastná pokožka. Lidé se pak zdráhají olej vůbec použít. A to je velká škoda. Tělový či pleťový olej, ať už jednodruhový nebo směs, je snad to nejlepší, co nám příroda v přírodní kosmetice může nabídnout. Oleje jsou plné vitamínů, minerálů a dalších účinných a prospěšných látek. Oleje se lisují ze semen a uchovávají si tak maximum aktivních látek. Zahalte svoji pleť účinnými bylinkami a rostlinkami.

Jaký olej vybrat

A že je po něm pleť mastná a lesklá? To pouze v případě, že to s olejem přeženete, špatně jej použijete nebo si vyberete nevhodný olej pro váš typ pleti. Na mastnější pleť se hodí spíše oleje lehké/suché, naopak na sušší pleť oleje hutnější a výživnější. Dále pokud máte pleť suchou, je vhodné používat olej spíše jen při večerním rituálu. Lehký a suchý olej je lehký, nemastný olej s rychlou absorpcí pro pokožku i vlasy. Suchost oleje se vztahuje na jeho charakteristiku, na jeho prostupnost a absorbci do pokožky. Řadí se mezi ně například avokádový olej, olej ze semínek šípku, olej ze sezamových semínek, hroznový olej, slunečnicový olej, pupalkový olej.

Na druhé straně máme oleje hutnější a výživnější, tzv. mokré oleje. Mezi ně patří například kokosový olej, ricinový olej, jojobový olej, olej z baobabu, mandlový olej, olej z konopného semene... Tyto oleje zůstávají spíše na povrchu pokožky a vstřebávají se pomalu. Proto jsou vhodnější spíše na masáže, ale udělají svoje i v péči o pleť. Na druhé straně jsou ideální pro snížení transepidermální ztráty vody. Pokud bojujete s pokožkou, která je suchá nebo dehydratovaná, jsou mokré oleje ideálním řešením.

Správná aplikace oleje

U používání oleje platí zlaté pravidlo méně je více. Stačí opravdu jen pár kapek. Olej sám o sobě neobsahuje vodu, ale aby mohl na pleti dělat, co umí, potřebuje se na pleť navázat a to pomocí hydratace. Kdo má pleť přirozeně hydratovanou, tomu postačí olej samotný. Takových šťastlivců je ale opravdu málo. Zbývající většina (asi 95% populace) hydrataci pleti musí doplňovat.

 Způsobů je vícero. Můžeme si pomoci květovou vodou tzv. hydrolátem (tu mám nejraději já), kyselinou hyaluronovou, přírodní pleťovou vodou či hydratačním serem. Pomůže i voda z kohoutku, která by měla být všeak ideélně převařená a vychladnutá nebo alespoň z kohoutku vlažná. Olej aplikujte tedy na vlhkou pokožku a krouživými pohyby jemně vmasírujte do pokožky.  

Malý trik a tip!

Pokud přece jen nesnesete olej na pokožce, ale chcete využívat jeho benefity. Máme pro vás řešení. Malý trik! Přidejte si pár kapek do svého pleťového krému či v případě péče o tělo, do tělového mléka nebo ho zařaďte jako extra péči navíc. Stačí ho třeba párkrát týdně použít jako kúru nebo sérum na noc.

Každé pleti vyhovuje něco jiného. U oleje je výhoda, že pokud vám nebude vyhovovat na pleť, můžete jej s klidným srdcem použít na tělo, vaše pokožka vám poděkuje.

Malý tip od Santai: olej vhodný na pleť mastnější, suchou, citlivou či zralejší.

Zpět do obchodu