Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

PODZIM A PÉČE O POKOŽKU

Podzim a péče o pokožku

 Když podzim přichází

S ročním obdobím se mění nejen počasí, ale i požadavky v péči o naši pokožku. Víte, jak se o sebe a svoji pokožku starat s měnícím se ročním obdobím? Zatímco v létě si dáváme větší pozor před sluníčkem a sáhneme raději po něčem lehčím, s přicházející zimou zase myslíme na ochranu před nepříznivým počasím jako jsou vítr, déšť či chlad a volíme produkty hutnější. Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, každý má jinou pleť, jinou hormonální rovnováhu.

Léto pomalu mizí za rohem a klepe na nás podzim. Podzim je známý svou barevností, ale i nestabilním počasím. Ráno nás může překvapit ranními mrazíky, odpoledne zas téměř letním počasím. Počasí na podzim bývá někdy jak na houpačce. Na podzim se také začneme více ocitat uvnitř prostor, kdy pleť hůře dýchá. Tyto teplotní rozdíly pleti nesvědčí.

Zásady péče o pleť

Někdo má péči o svoji pleť vychytanou do puntíku, někdo to neřeší a další možná tápe. Jistě není na škodu si říci pár zásad péče o pleť s přicházejícím chladnějším a drsnějším počasím. Jak platí staré dobré pravidlo, opakování je matka moudrosti.

Shrneme si tedy pár zásad, jak se starat o pleť s přicházející zimou.
  • Kyslík. Mějte na paměti, že je důležité vyvětrat prostory i za chladnějšího počasí. Pustit tak nový, čerstvý vzduch, aby pleť mohla dýchat.

  • Skin food. Nakrmte svoji pleť. Po slunném létě je pleť vysušená a dehydratovaná. Sáhněte po vyživujícím krému.

  • Ochrana. Rovněž nezapomínejte na ochranu proti sluníčku, kterého je sice méně, ale pořád nezmizelo. Stačí ochrana s menším faktorem. Vhodnou variantu může být i malinový olej, který obsahuje přirozený SPF.

  • Hygiena. Důležitá je i hygiena pokožky. Smogu je v ovzduší více a pleť dostává doslova nálož nečistot. Myslete proto na každodenní čistění pleti ráno i večer.

  • Hydratace. Hydratace je stejně důležitá jako v létě. Ovšem v zimě na ni snadněji zapomínáme. Nezapomínejte dostatečně pít a v péči o pleť volte produkty s hydratační schopností.

  • Pravidelnost. Pravidelnou péči si nejenom vytvoříte návyk, ale vaše pleť dostane péči, kterou potřebuje.

Kdo je připraven, není překvapen. A tak je tomu i s přípravou pleti na zimu. Nezapomínejte o sebe pečovat. Vaše pleť vám poděkuje a pozná to i vaše okolí.

Zpět do obchodu