Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

TAJEMSTVÍ KRÁSNÉ PLETI

Tajemství krásné pleti

Tajemství krásné pleti odhaleno

Kdo by nechtěl pleť jako když jsme byli malí nebo možná mladí a krásní. Krásně jemnou a sametově hebkou. Věkem a ostatními vnějšími vlivy naše pokožka / pleť ztrácí svoji pružnost a vitalitu, stárne. O pokožku i pleť je nutné neustále pečovat. Bez pravidelné údržby asi těžko můžeme očekávat zázraky. Ano, jsou mezi námi šťastné vyjímky, které nemusí téměř nic a jejich pokožka vypadá neustále mladě a krásně. Ale tento článek je určen zejména většinové populaci, která toto štěstí či genetický dar nemá.

Typy pleti        

Prvním krokem ke správné péči o pleť je stanovení, který typ pleti máte. Kosmetické produkty jsou většinou svým složením určeny pro daný typ pleti. Existují čtyři základní typy pleti: normální, smíšená, mastná a suchá. Každá pleť pak může být ještě citlivá, problematická, stárnoucí. Jak zjistím jaký typ pleti máte zrovna vy, vám může pomoci například článek Jak poznat svůj typ pleti? Vhodnější a přesnější variantou je určitě zastavit se na specializované pracoviště (některá kosmetická studia a estetické kliniky), kde vám vaši pleť diagnostikují zcela přesně.

Návyky, bez těch to nepůjde

Pravidelná péče je částěčným úspěchem, zejména však pravidelná správná péče je klíčovým úspěchem, jak udržet pokožku krásnou a zdravou.

Hygiena. Hygiena je základ. V první řadě bychom neměli zapomínat na čistotu pleti i pokožky. I když mám výborný produkt, nejde abych jej aplikovala na pleť zanesenou a nečistou. Ovšem nic se nemá přehánět, to platí i pro mytí. Přemíra mytí může pleť naopak zatěžovat ve smyslu, že si nestihne dotvářet svojí přirozenou mikrofloru, přirozenou mastnotu a chová se pak podrážděně, je velmi vysušená nebo naopak začne reagovat opačně a mastí se příliš. Ideálně myjeme pleť ráno, po vyspání, před novým dnem a večer před spaním. Samozřejmě pokud provádím náročnější fyzickou aktivitu či aktivitu v nečistém prostředí, je mytí na místě i vícekrát. To už je individuální záležitostí. Voda by neměla být ani příliš horká, ani příliš studená. Laicky řečeno, voda by měla být tak akorát. Produkt na mytí i péči volíte podle typu pokožky / pleti. 

Pro základní odlíčení od make upu a nečistot jsou ideální produkty na bázi oleje či olej samotný. Spolehlivě pleť čistí a zároveň ji vyživují. Vhodnou variantou může být na příklad pleťový svěží olej s mandarinkou, který pleť vyčistí a reneneruje zároveň. Dokáže vaši pleť odlíčit dokonale. Na závěr čistící fáze můžeme aplikovat ještě pleťovou vodu, tonikum či hydrolát. A nezapomínejte i na hygienu kosmetických pomůcek, na čistotu štětců, čistících houbiček a tamponu.

Peeling. U péče o pleť bychom neměli zapomínat ani na peeling, který pomáhá pleti zbavit se odumřelých kožních buněk a pleť rovněž prokrvní. Peeling je vhodné používat zhruba jedenkrát týdně. Peeling volíme ideálně jemný přírodního složení. Určitě není vhodné používat peeling určený na tělo, který má drsnější strukturu. Vhodnější je například enzymatický peeling, který je k pleti jemný a šetrný. Peeling si můžeme připravit i doma pomocí pár ingrediencí. Tip na domácí peeling na obličej.

Další neméně důležitou radou pro krásnější pleť je vyvarovat se sahání si na obličej během dne. Často se dotýkáme věcí a na ruce nasbíráme mnoho nečistot a bakterií, aniž bychom si toho byli vědomi a pak si saháme nevědomky na obličej, který to doslova schytá. Pory se ucpou, pupínky naskáčou a vrásky se tvoří. Myslete na to a zkuste si na obličej nesahat během dne.

Expirace kosmetických produktů je neméně důležitá. Často se nám doma válí některé produkty i roky. Udělejte si raději pořádek. Kosmetika se kazí. Zkažený banán byste asi nejedli. Vaši pleť kosmetickými produkty krmíte. 

Spánek. Milujeme ho. Je zadarmo. A umí mnoho!

Vhodný produkt na čistou pleť

V momentě, kdy máte pleť dokonale čistou, je řada na volbu vhodného produktu. Ideálně volíme produkty denní a noční, které dodají pleti ochrannou bariéru, hydrataci a správnou výživu. Vhodným produktem může být krém, serum či oleje. Někomu vyhovuje jejich kombinace, někdo se spokojí s jedním produktem. Je potřeba vyzkoušet, co vaší pleti vyhovuje více. Zda olej nebo serum? Mě se výběr produktů s ročním obdobím a počasím mění. Pleť mám smíšenou. K mojí ranní péči určitě patří beauty pleťové serum a krém, večer si ráda dopřávám i péči malinového oleje s krátkou liftingovou masáží. Olej je vždy důležité aplikovat na vlhkou (klidně až mokrou) pleť. Nezanechává pak pocit mastnoty a krásně se vstřebává.

Make-up

Pokud používáte make up, platí zde, méně je více. Každý den jistě není potřeba slavnostního líčení. Pleť pod nánosy make upu nemůže dýchat, ucpává se a bojuje. Volte raději lehčí líčení. Vhodné jsou například lehčí BB a CC krémy. Rozdíl mezi BB a CC krémy si můžete přečíst v tomto článku. Přírodní dekorativní kosmetika může být také vhodnou volbou.

Hydratace.

Hydratace. Hydratace. Asi není velkým tajemstvím, že krásná pleť jde ruku v ruce s hydratací. Hydratace předchází tvorbě vrásek. Voda umí zázraky. Dopřejte si během dne pár skleniček vody navíc. Hydrataci můžeme podpořit i stravou. Potraviny s vyšším obsahem vody jako jsou vodní meloun, okurka, pomeranče, ledový salát, rajčata aj. jsou ideální. Jaký produkt na hydrataci? Olej sám o sobě nehydratuje, pamáhá pleti hydrataci uzamknout. Hydratovat umí pouze voda. Oleje však zase podporují přirozenou lipidovou bariéru pokožky a předchází tak ztrátě hydratace. Pro hydrataci volíme produkt se složkou vody. Hydratační krémy. Hydratační masky jsou skvělou volbou. Je však jasné, že pro péči o pleť jsou důležité složky obě. Voda i olej. A je asi zbytečné připomínat, že pití alkoholu či kávy je pro krásnou pleť vhodné se vyvarovat.

Tajemství krásné pleti odhaleno!

 

Zpět do obchodu