Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

STOP CELULITIDĚ!

Stop celulitidě

Řekněte STOP celulitidě

Trápí mnoho z nás. Nejvíce především ženy. Některé z nás ji přijmou jako součást sebe a mají ji rády. To je v pořádku a tito jedinci jsou šťastná výjimka! Ale spoustě z nás prostě vadí. Je nevzhledná, někdy až škaredá a taky zbytečná.

O čem je řeč? O celulitidě neboli pomerančové kůži. Celulitida je vlastně metabolická porucha podkožní tkáně. Celulitida vzniká z důvodu nedostatečné schopnosti organismu zbavit se přebytečného odpadního materiálu, toxinů a kyselin. Z tohoto důvodu se škodlivé látky hromadí v tukových buňkách uložených pod kůží, což má za následek nabírání na jejich objemu. Buňky následně vytvářejí tlak na kůži a způsobují povrchovou deformaci, hrbolky neboli celulitidu. Nejvíce se jí líbí v oblasti stehen, hýždí, boků a paží.

Příčin může být mnoho, někdy to jsou i kombinace příčin. Hormony (ženský hormon estrogen, hormony štítně žlázy...), špatné návyky stravování, nedostatek pohybu, dědičnost, nadváha, nedostatečná funkce krevního a lymfatického systému a další.

Zaručených receptů, jak se ji zbavit, je mnoho.

Pár zaručených rad proti celulitidě

Cesta je dlouhá a trnitá a mnohdy není jenom jedna.

Začít bojovat proti celulitidě můžete ještě dnes! Stačí dodržovat několik zásad. Máme pro vás pár zaručených rad v boji proti celulitidě.

  • Úprava jídelníčku. Méně soli, cukru či nezdravých tuků, méně kafe a alkoholu, více čisté nesycené vody, více ovoce a zeleniny a mohli bychom pokračovat. Informací o zdravém stravování je spousta.

         Lemon-PNG-Transparent-Image-300x300mandarinka_santai.pngmerunka_santai.pngzdrave_ovoce_kiwi

  • Pravidelný pohyb. Nemáte rádi tolik moderní běhání? Nevadí. Yoga. Plavání. I chůze. Stačí i pravidelná delší procházka nebo vystupit z mhd o pár zastávek dřív a projít se pěšky. Způsobů je mnoho.
  • Redukce váhy. Pravidelný pohyb a správný jídelníček se pojí s redukcí váhy.
  • Nastartovat správně lymfatický systém. Nesprávné fungování lymfatického systému má velký vliv na naše zdraví. Pokud se škodliviny v našem těle nahromadí příliš, dostávají se i do tukových buněk. Přetížení lymfatického systému tak může ovlivnit vzhled naší pokožky. A pomerančová kůže je na světě. Abyste se celulitidy zbavili, je třeba snížit zátěž na lymfatický systém. Lymfa se pohybuje díky svalovině. Proto je třeba podpořit proudění lymfy i pohybem a vhodnými masážemi.

Masáž proti celulitidě není jenom jakákoliv masáž. Je to například lymfatická masáž nebo-li lymfodrenáž, kterou vám správně provede specialista na lymfodrenáže. Tato masáž je lehká masáž lymfatického systému, která urychluje tok lymfy, a tím podporuje látkovou výměnu v organismu. Odpadní látky se tak z těla odplavují ven. Lymfodrenáže se provádí ručně nebo pomocí přístroje.

Dalším typem masáže je tzv. maderoterapie - terapie dřevem (ze španělského dřevo - madera) je holistická (celostní) metoda práce s tělem, která kombinuje ruční lymfodrenáž s intenzivní masáží pomocí speciálních dřevěných rotačních válečků. Masáž těmito válečky zlepšuje proudění lymfy.

Účinnou masáží proti celulitidě může být i tzv. vacuová masáž, opět přístrojová nebo ruční. Tato masáž se provádí pomocí speciální baňky pod tlakem, kdy baňka nasaje kůži a pohybem směrem nahoru k lymfě, kůži masíruje a prokrvuje. Pokožka se pomocí podtlaku okysličí, prokrví a postupně se zbavuje tukových zásob a celulitidy. Na vacuovou masáž si opět můžete dojít na specializované pracoviště nebo ji můžete začít praktikovat i doma pomocí silikonových vakuových baněk. Důležitá je však technika provádění. Masáž by měla probíhat od kotníků směrem nahoru ke středu těla a ideálně 1x denně. Domácí vacuovou masáž nelze provádět na suchou kůži. Kůži je potřeba na masáž připravit, namazat olejem. Výborným produktem pro tuto masáž je tělový olej s mandarinkou. 

bio_telovy_pletovy_olej_svezest_s_mandarinkou_santai_1

Svěží olej s mandarinkou

Není tajemstvím, že mandarinka prokrvuje pokožku, působí antibakteriálně, je antioxidační a tonizační. Po použití vaši pokožku rozzáří. A ta vůně! Navíc v kombinaci s meruňkovým, slunečnicovým, makadamiovým a jojobovým olejem, bude vaše pokožka jako nová.

Důležité není jenom začít, ale i vytrvat. Ne nadarmo se říká, že trpělivost (vytrvalost), růže přináší. A vytrvalost jde ruku v ruce s pravidelností. Věřte, že celulitida bude na ústupu.

 

Zpět do obchodu