Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

OLEJ NEBO KRÉM

olej nebo krem

Péče o pokožku

Jak dosáhnout toho, aby naše pokožka byla pružná, svěží a bez nedokonalostí, měla jednotnou barvu a lesk? Musí být zdravá!

Je potřeba o ni pečovat, stejně jako o naše tělo i mysl. Péče o pokožku by měla být důležitou součástí každodenního hygienického návyku. Pečovat o pokožku je zcela nepochybně důležité, protože pokožka je první vrstva našeho obranného štítu proti mnoha škodlivým faktorům z okolního prostředí. Pokrývá celé naše tělo, bez zdravé pokožky jsme lehce zranitelní. Zdravá pokožka je schopna zvládat účinky UV záření, znečištění a další škodlivé faktory. Pokud se o pokožku dobře a pravidelně staráte, můžete tak předcházet jejímu předčasnému stárnutí, vráskám a dalším kožním probmům. Péče o pokožku nám také pomáhá udržet optimální hladinu vlhkosti, což pomáhá udržovat její pružnost, mladistvost a elasticitu

Staráte se o pokožku? A staráte se o ni pravidelně? Dalo by se říct, že se dělíme do tří skupin v péči o pokožku. Ti, kteří o svoji pokožku příliš nepečují, přijde jim to zbytečné. Ti, kteří pečují o svoji pokožku tělovými krémy. A ti, kteří sáhnou po tělovém oleji. Do které skupiny patříte?

Tělové krémy

Už víme, že pravidelná péče o pokožku je důležitá. Pomáhá ji udržovat zdravou. Pečovat o ni můžeme například tělovými krémy. Používání kvalitního tělového krému může také pomoci zmírnit podráždění a zarudnutí pokožky. Tady ale musíme zdůraznit slovo kvalitního. Je pravdou, že všechny kosmetické výrobky by měly podléhat přísným bezpečnostním předpisům a měly by být bezpečné. Pokud jde o krémy na tělo, existuje několik látek, které mohou být škodlivé. Patří mezi ně parabeny, ftaláty, parfémy a konzervační látky. Všechny tyto látky mohou mít škodlivý vliv na zdraví, proto je důležité, abyste si dobře vybrali kvalitní produkty, které jsou bezpečné a účinné. Zkuste se podívat na složení vašeho tělového krému. Možná budete nemile překvapeni.

Tělové oleje

Teď se podíváme na péči o pokožku tělovými oleji. Sílu oleje znali již naši předci. Péče o pokožku olejem je totiž jedna z mnoha starobylých egyptských tradic. Egyptské ženy byly krásné, jejich pokožka působila bezchybně a to díky péči oleji. Často používaly směsi bylinných olejů (macerátů) a éterických olejů. Tyto směsi byly účinné v boji proti stárnutí, v boji s lupy, akné a jinými kožními problémy i jako ochranu kůže po opalování. Tradiční oleje používané v egyptské kosmetice zahrnovaly oleje jako olivový olej, kakaové máslo, slunečnicový olej, olej lopuchu, makadamový olej, olej z pelyňku, olej z granátového jablka, olej z arganu či olej z kokosu. Údajně byly tyto oleje používány jako výživné tělové oleje, které pomáhali pokožce zůstat krásná a pružná.

Péče tělovými oleji často odrazuje kvůli mastnotě. Ano, olej je mastný, ale pokud jej umíme správně používat, můžeme se nežádoucí mastnotě vyhnout. Před použitím oleje je důležité, aby byla pokožka vlhká. Ideálně tedy po koupání či sprše necháme pokožku jen okapat, bez utření ručníkem a na takto vlhkou / lehce mokrou pokožku naneseme pečující tělový olej. Olej se na vodu naváže a krásně se vstřebá. Pokud chceme použít olej na masáž, tak naopak jej aplikujeme na pokožku suchou.

Kromě toho, že tělové oleje pomáhají s hydratací pokožky, také mohou pomoci s udržováním správného pH. Mnoho olejů obsahuje přírodní složky, které mají schopnost odrazit UV záření, které na kůži působí nepříznivě. Tělové oleje také mohou pomoci zmírnit zánětlivé kožní problémy, jako je ekzém nebo lupénka. Oleje mohou pomoci zmírnit svědění a podráždění a také mohou pomoci snížit výskyt vyrážky. Tělové oleje jsou přírodní produkt, neobsahují žádné škodlivé chemikálie a jsou bezpečné pro použití pro všechny typy pokožky. Povzbuďte svoji pokožku díky tělovému oleji POVZBUZENÍ s lemongrass.

Jaká je Vaše volba, olej nebo krém?

Navštivte náš e-shop a vyberte si svoji voňavou olejovou péči.

 

Zpět do obchodu