Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

SUCHÁ A DEHYDRATOVANÁ POKOŽKA NEJSOU JEDNO A TO SAMÉ

Suchá nebo dehydratovaná pokožka

 

Často se lidé mylně domnívají, že suchá pokožka automaticky znamená pokožka dehydratovaná. Tady ale pozor. Suchá a dehydratovaná pokožka jsou dva odlišné stavy pokožky, které mohou mít různé příčiny a projevy. Jaké jsou tedy rozdíly mezi těmito dvěma stavy pokožky a jak se liší jejich péče?

Základní rozdíly

Suchá pokožka je charakterizována nedostatkem tuku nebo lipidů v pokožce. Pokožka má tendenci se stát drsnou, šupinatou a často svědí. Pokud je pokožka příliš suchá, může se také loupat, při zhoršených projevech může dokonce být popraskaná. Suchá pokožka může být způsobena genetickými faktory, stárnutím, nízkou vlhkostí, příliš častým mytím, používáním tvrdých mýdel nebo kosmetiky, která může vysušovat pokožku.

Dehydratovaná pokožka: Je charakterizována nedostatkem vody v pokožce, což může vést k pocitu napětí a suchosti pokožky. Pokožka může vypadat matně a unaveně. Dehydratovaná pokožka může být způsobena nedostatečným pitím vody, příliš častým používáním alkoholických nápojů nebo kofeinu, suchým vzduchem, znečištěním, přehřátím nebo přemrštěným používáním kosmetiky.

Oba stavy mohou být řešeny hydratačními a výživnými prostředky, jako jsou hydratační krémy, oleje a spreje. Je však důležité pochopit, že suchá pokožka a dehydratovaná pokožka jsou různé stavy a vyžadují odlišné přístupy k péči.

Péče o suchou pokožku

  • Používejte jemnou čisticí kosmetiku, které neobsahují silné chemikálie nebo alkohol. Ty mohou pokožku vysušovat. Snažte se vyhnout mydlovým čisticím prostředkům, protože mohou mít podobný účinek.

  • Používejte hydratační krémy a oleje, které jsou speciálně navrženy pro suchou pokožku. Tyto produkty mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou a chránit ji před vysoušením.

  • Vyhýbejte se horkým sprchám a koupelím. Místo toho si dejte teplou sprchu nebo koupel.

  • Pijte hodně vody, aby se udržela hydratace zevnitř.

Oleje pro suchou pokožku

Oleje nejsou samy o sobě hydratační. Neobsahují totiž vodu. Proč je tedy používat v péči pokožku, respektive o suchou pokožku? Oleje dokáží suchou pokožku chránit před vysoušením. Nejsou tedy hydratační, ale hydrataci podporují.

Existuje mnoho různých rostlinných olejů, které mohou být užitečné při péči o suchou pokožku. Následující oleje jsou některé z nejčastěji doporučovaných:

  • Mandlový olej - Je bohatý na vitamíny A a E, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a chráněnou. Mandlový olej je vhodný pro všechny typy pokožky, včetně citlivé a suché pokožky. Má jemnou texturu, která rychle proniká do pokožky a poskytuje okamžitou úlevu při pocitu suchosti. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají bojovat proti předčasnému stárnutí pokožky. Pravidelné používání mandlového oleje může pomoci zlepšit texturu a zářivost pokožky. Mandlový olej je skvělou volbou pro ty, kteří hledají přírodní způsob, jak hydratovat a zklidnit svou pokožku. SANTAI Vám může nabídnout v péči o suchou pokožku Uklidnění s levandulí.

  • Avokádový olej - Obsahuje mnoho prospěšných živin pro pokožku, jako jsou vitamíny A, D a E, mastné kyseliny, fytosteroly a antioxidanty. Vitamíny A,D,E pomáhají chránit pokožku před volnými radikály, podporují růst nových buněk a podporují zdravý vzhled pokožky. Avokádový olej obsahuje fytosteroly, což jsou látky, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými vlivy okolního prostředí, jako jsou UV záření a znečištění. Avokádový olej obsahuje antioxidanty, jako jsou karotenoidy a vitamín E, které pomáhají snižovat záněty v pokožce a tak ji chrání před podrážděním. Avokádový olej se často používá pro léčbu různých kožních problémů, jako jsou ekzémy, lupénka, suchá kůže a akné.

  • Kokosový olej - Obsahuje mastné kyseliny, které zvláčňují suchou pokožku.Obsahuje také vitamíny a minerály, které pomáhají hydratovat a zjemnit pokožku. Kokosový olej má také protizánětlivé vlastnosti, může pomoci snížit zánět na pokožce.

  • Jojobový olej reguluje přirozenou rovnováhu pokožky. Jojobový olej má složení podobné přirozenému mazu produkovanému pokožkou, což znamená, že se snadno vstřebává a pomáhá udržovat přirozenou rovnováhu vlhkosti pokožky. Zmírňuje suchost a zlepšuje hydrataci. Může také pomoci zlepšit celkovou hydrataci pokožky. Působí protizánětlivě. Jojobový olej obsahuje látky, které mají protizánětlivé účinky, což znamená, že může pomoci snížit záněty pokožky a zlepšit její celkový stav.

  • Olivový olej - Je bohatý na vitamíny A a E, které pomáhají udržovat pokožku zdravou a hydratovanou.

Při výběru oleje pro péči o pokožku je důležité vzít v úvahu typ vaší pokožky a jaký účinek chcete dosáhnout. Měli byste také hledat oleje, které jsou 100% přírodní a neobsahují žádné přidané chemikálie nebo parfémy.

Péče o dehydratovanou pokožku

  • Používejte hydratační produkty, které obsahují humektanty jako je kyselina hyaluronová, glycerin, nebo močovina, které pomáhají udržovat vlhkost na pokožce.

  • Používejte přípravky, které obsahují ceramidy, které pomáhají udržovat ochrannou bariéru pokožky.

  • Omezte používání produktů, které vysušují pokožku, jako jsou alkoholické toniká nebo agresivní čisticí prostředky.

  • Užívejte doplňky stravy, jako jsou omega-3 mastné kyseliny nebo vitamín E, které pomáhají udržovat zdravou pokožku.

  • Používejte vlhčiče do vzduchu, aby udrželi vlhkost v místnosti.

  • Vyhýbejte se větru, slunci a chladu, protože tyto faktory mohou zhoršit dehydrataci pokožky.

  • Pijte dostatečné množství vody, aby se udržela hydratace zevnitř.

Znát svoji pokožku je důležité. 

Zpět do obchodu