Vyživující pleťový olej Malina - hýčkejte svoji pleť něčím extra!

SUCHÝ ÚNOR

suchy-unor

Suchý Únor: Cesta k Dobrému Zdraví a Harmonii

Jak vnímáte únor? Je to pro vás depresivní a pochmurný měsíc, kdy už se nemůžete dočkat prvních jarních paprsků nebo jej naopak vnímáte jako příjemný zimní měsíc, kdy je stále příležitost absolvovat zimní sporty i u nás.

Ať už tak či onak, co když bychom měli změnit náš pohled na tento měsíc a přivítat ho jako příležitost k péči o sebe a své zdraví a vnímat jej jako tzv. suchý únor? Znáte? Praktikujete? Suchý únor nabízí ideální prostředí pro zamyšlení se nad svým životním stylem, praktikování selfcare a posílení svého celkového well-being.

Co je to suchý únor?

Suchý únor neznamená pouze odříkání alkoholu, jak by se mohlo zdát z názvu. Je to spíše o odstranění různých škodlivých návyků a očistě těla i mysli. Kromě alkoholu se můžeme zaměřit i na minimalizaci konzumace cukrů, procesovaných potravin a dalších potenciálně škodlivých látek.

Wellness a očista těla

Suchý únor může být jako oáza pro naše tělo a mysl. Odmítnutí potravin a nápojů s vysokým obsahem cukru a nezdravých tuků může přinést výrazné zlepšení naší fyzické kondice. Očista těla není jen o fyzickém zdraví; má také výrazný vliv na naši psychickou pohodu.

Detoxikace pro celkový Well-being

V době, kdy jsme vystaveni různým toxickým látkám ve vzduchu, vodě a potravinách, má detoxikace větší význam než kdy jindy. Suchý únor může být začátkem cesty k eliminaci těchto toxinů a obnovení rovnováhy v našem těle. Toxiny mohou mít vliv na naši energii, pokožku, a dokonce i na naši schopnost soustředit se. Dnešní svět je plný nástrah a zlozvyků. Zkuste odložit třeba i telefon stranou. 

Selfcare

Suchý únor nabízí ideální příležitost věnovat se sobě a svému vlastnímu blahu. Může to zahrnovat nejen fyzickou péči, ale také duševní a emocionální péči. Nezapomínejte na svoji selfcare. Selfcare neboli péče o sebe sama může zahrnovat pravidelné cvičení, meditace i pravidelný spánek a ty mohou být klíčem k posílení našeho celkového well-being. Ale selfcare má mnoho podob, záleží jen na vás, která selfcare vám dělá dobře. Může to být i začátek pravidelné péče o svoji pokožku. SANTAI vám nabízí celou škálu aroma péče o vaši pokožku.

Jak začít se suchým únorem?

Začít suchý únor nemusí být obtížné. Můžete začít postupným snižováním konzumace potravin a nápojů, které považujete za méně zdravé. Zároveň můžete začít integrovat pravidelnou fyzickou aktivitu a relaxační praktiky do svého každodenního života. Anebo můžeme začít radikálně a s příchodem 1. února stopnout všechny zlozvyky, kterých se chceme zbavit. Začít je polovina úspěchu. Ovšem druhá polovina úspěchu zahrnuje vydržet. To už bývá ta těžší část. Ale děláte to pro sebe. A ač se měsíc může zdát dlouhý, je to jen o hlavě a nastavení se. Věřte si, uteče to a ten pocit potom je prostě k nezaplacení! Malou pomůckou pro zvládnutí suchého února může být vytvoření si nových návyků. Vyzkoušejte nové aktivity. Zajděte si do sauny, vytáhněte si dlouho odkládanou knížku, zacvičte si, odložte Instagram stranou, dopřejte si masáž...tu vám dokáže zpříjemnit i SANTAI se svými masážními oleji na tělo, které jsou plné kvalitním přírodních surovin a krásných vůní.

Suchý únor není jen o odříkání si něčeho, ale spíše o investici do sebe a svého zdraví. Je to cesta k lepšímu well-being, která může mít pozitivní dlouhodobé dopady na naše životy. Během tohoto měsíce si můžeme vytvořit nové zdravé návyky, které nám mohou pomoci dosáhnout optimálního zdraví a životního pohody.

Zpět do obchodu